Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

'Lex Perković'

Milanović: Opozicijska stranka se ponaša opasno i neozbiljno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović komentirao je zašto je odgođena odluka o europskom uhidbenom nalogu te je istaknuo kako se opozicijska stranka ponaša 'neozbiljno i opasno'.

Premijer Zoran Milanović negirao je da je glasovanje o europskom uhidbenom nalogu ukinuto zbog pritisaka iz Bruxellesa.

Pročitajte i ovo Zlatko Komadina, župan O vrućoj situaciji Komadina: "Ne do Bog da im pada na pamet poništavati izbore. Na stolu je i da Milanović nije kandidat za premijera" Dino Goleš, voditelj Dnevnika Nove TV As iz rukava Dnevnik Nove TV s Pantovčaka: "Politička partija pokera tek je počela, ulog su ključevi Banskih dvora"

'Želim nešto drugo reći o tom pitanju i drago mi je da ste to spomenuli. Ovo kako se ponaša opozicijska stranka je neozbiljno, neodgovorno i opasno. Ponovit ću još jednom, dakle, naši motivi su, bez obizira što mislila Europska komisija, bili jedino i isključivo ti da se od mogućih optužnica, za koje ne možemo znati odakle mogu doći, zaštite ljudi koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. Imamo s tim loše iskustvo, dosta traumatično i tu želimo podvući crtu', izjavio je Milanović u Svetom Ivanu Zelini uoči otvorenja Svetoivanjskih dana 2013. i 45. izložbe vina kontinentalne Hrvatske.

Dodao je da ako nešto treba odraditi to treba odraditi hrvatsko pravosuđe.

>> Unatoč hitnoj poceduri 'lex Perković' danas nije bio tema u Saboru

>> Milanović: Ako je bilo zločina to ćemo sami riješiti!

'Postavljam drugo pitanje, a tiče se osobe čije ime nemam potrebu spominjati jer tu osobu ne poznajem, a cijeli zakon je dobio njezino ime - što je radio represivni sustav zadnjih 10 godina? Što je radio državni odvjetnik zadnjih 8 godina? To njemačko pravosuđe mora rješavati?', rekao je Milanović. 

'Sada se tog čovjeka, iz usta bivšeg ministra proglašava de facto krivim. Ja o tome ne znam ništa, ali znam da je to moglo napraviti hrvatsko pravouđe, ne znam može li još uvijek to napraviti i tražim da se i predsjednik opozicijske stranke i glavni državni odvjetnik očituju i kažu što su napravili, što su učinili u zadnjih 10 godina, što su učinili da prekinu tijek zastare?', rekao je Milanović i dodao da se digla velika galama koja ga je iznenadila.

Na upit novinara o odlasku Mirele Holy iz SDP-a Milanović nije imao komentara.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene