Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čeka se zeleno svjetlo

Unatoč hitnoj poceduri 'lex Perković' danas nije bio tema u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskom saboru danas se nije glasovalo o pravosudnoj suradnji u kaznenim stvarima s državama članicama EU, točnije o takozvanom 'lex Perković'.

Iako je poslan u hitnu proceduru, glasovanje o Zakonu o pravosudnoj suradnji sa zemljama EU, odgodilo se do idućeg tjedna. Čeka se da Europska komisija da zeleno svjetlo. Hrvatska, naime, ne zna smije li ili ne u Zakon ugraditi odredbu prema kojoj neće morati izručivati osobe koje su počinile zločine prije 7. kolovoza 2002.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković Parlamentarni izbori 2024. Jandroković stao uz biskupe i objavio da je Google pogriješio: Oglasio se tehnološki div Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

>> Milanović: Ako je bilo zločina to ćemo sami riješiti!

'Zakon je briga o interesima Hrvatske države i hrvatskih građana danas nismo glasali o tom zakonu zato što se rade konzultacije s Europskom komisijom u tijeku pregovora je trebalo razmišljati o svim aspektima međutim oni koji su to radili nisu gledali stvari na takav način', rekao je SDP-ov Igor Dragovan.

Za oporbu ovo je nepotrebna blamaža u očima Europske zajednice. 'Naravno da se radi o blamaži, ali ovdje nije primarno što o ovome misli Bruxelles, ovo je stvar Republike Hrvatske, da se sve rasvijetli i raščisti i da oni koji su sudjelovali u zločinima snose posljedice', rekao je popredsjednik kluba zastupnika HDZ-a Gordan Jandroković.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene