Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik obilazio tvornicu

Milanović: "U strahu cijeloga svijeta, bilo je najracionalnije djelovati pomalo neracionalno i sve zatvoriti''

Predsjednik Zoran Milanović tijekom obilaženja tvornice PPK osvrnuo se na borbu Hrvatske s koronavirusom. Rekao je da bi Hrvatska trebala donositi odluke na razini politike, a ne više struke.

Predsjednik Zoran Milanović izjavio je da bi se u Hrvatskoj trebale početi donositi odluke na razini politike, a ne više struke. Tvrdi kako se Hrvatska, u nepredvidivoj situaciji s koronavirusom, ponašala po obrascu razumnog ljudskog straha. „To je bilo jedno instinktivno reagiranje u kojem su se manje više svi u svijetu ponašali isto“, rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 2 Neće biti mandatar Nakon što je od njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali..." Zoran Milanović razgledao Rafale - 3 novi hrvatski ponos FOTO Zoran Milanović popeo se na jedan Rafale i pomno ga razgledao

Predsjednik je davao izjave dok je obilazio pogone tvrtke PPK Karlovačka mesna industrija. „U toj situaciji prije mjesec dana, suočeni s neizvjesnošću koja je cijeli svijet prepala, bilo je najracionalnije djelovati pomalo neracionalno i sve zatvoriti“, uvjeren je Milanović.

No, to je po njegovim riječima bio lakši dio posla, teži dio posla je donijeti odluku jer svaki tjedan može biti bitan, kada iz toga izaći. „Danas znamo mnogo više o toj bolesti nego prije dva tjedna pa se neke odluke sad trebaju donositi na razini politike, ne više struke“, poručio je predsjednik.

Za potez inspektorata koji su zatvorili više ugostiteljskih objekata, Milanović je rekao da je bio pogrešan.

„Hrvatska danas predstavlja modernu državu ali ono što se dogodilo jučer predstavlja nešto sasvim novo“, kazao je, dodavši da obrazloženje koje je dobio nije zadovoljavajuće. To je pogrešno i to treba ispraviti što prije, to nije pitanje struke, to je pitanje razuma, zaključio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene