Zoran Milanović u Kijevu
Zoran Milanović u Kijevu Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Zoran Milanović, predsjednik Republike, osudio je skandiranje muškaraca u Borovu prozvavši policiju da nije radila svoj posao.


Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebooku o incidentu koji se jutros dogodio u Borovu kada je grupa navijača, prolazeći kroz selo, pjevala "ubij Srbina" i "oj hrvatska mati, srbe ćemo klati". 

Milanovićev status prenosimo u cijelosti:

Grupa muškaraca danas je u Borovu poticala na nasilje koristeći gnjusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je sramota i za svaku osudu. Ali vidio sam da im je tamo, mirnim auto-mimohodom asistirala i policija, policija kojom upravljaju skupa Plenković i Pupovac.

Što je tamo radila policija, ako nije PREVENTIVNO štitila red i zakon? Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao danas. Kao što ga nije radila kada je s groblja u Borovu trebalo maknuti mauzolej neplivaču Šoškočaninu.

Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini.

Milorad Pupovac, predsjednik Srpskog narodnog vijeća, održao je izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je prozvao i "najviše predstavnike državnog vrha" zbog govora prilikom polaganja vijenca u Borovu. 

Zoran Milanović "Predsjednik RH je vrhovni zapovjednik HV-a, uvijek. Plenković? S motokultivatora Tomo Vinkovića sjeo je direkt za Ferrarija"

Na pitanje odnose li se njegove poruke na predsjednika Milanovića, Pupovac je rekao:

"Nisam govorio samo o jednom predstavniku vlasti, govorim i o izvršnoj vlasti. I ovoj i o Vladi prije ove. Govorim i o govoru u Saboru. O imenima, i kad dobro zvuče, ne bih govorio", rekao je Pupovac.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju