Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4000 kuna sudskih troškova

Milanović o Bandićevoj tužbi: 'Ja živim od plaće, ne znam od čega živi on koji je tužio pola Zagreba'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović danas je u zagrebačkom NSB-u komentirao aktualne događaje među kojima i tužbu koju je protiv njega najavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Premijer Zoran Milanović izjavio je u srijedu kako mjere privlačenja stranih investicija koje su na dnevnom redu u Vladi neće biti radikalne, već odlučne, napomenuvši da se nikoga ne može prisiliti da ulaže u Hrvatsku.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Zoran Milanović "Lažu vas" Milanović o Turudiću: "To mu je najbolja stvar koju je napravio"

"Mjere neće biti radikalne, one trebaju biti odlučne", kazao je Milanović odgovarajući na pitanja novinara koje su to radikalne nove mjere za privlačenje investicija o kojima će se raspravljati danas u Vladi na poziv prve podpredsjednice Vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić.

Te će mjere biti primamljivi porezni aranžmani, već postoji zakon o strateškim investicijama, jer potrebno je na neki se način "umiliti" investitorima no ne možemo nikoga prisiliti da dođe, pojasnio je premijer.

Privatna tužba je privatna tužba, ne bi ja to komentirao, svatko odgovara za svoje izgovorene riječi, svako, pa i predsjednik Vlade, nema nedodirljivih, svi smo jednaki. Svaki put kad god bude ugrožen moj integritet i moje dostojanstvo bez obzira o kome se radilo, moj odvjetnik će napraviti svoj dio posla. Sramotno je da se o tome govori u javnosti. Zamislite uređenu državu gdje curi spis privatnog tužitelja nekoga, pa to bi nekome letile glave, u pravnoj državi netko bi morao snositi konzekvence ili urednik glavni koji je to objavio ili sudac koji je to dao, pa mislim to je nečuveno. Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik Na novinarski komentar da sve rečeno već postoji, Milanović je kazao kako "jedino što još možemo napraviti je da se ukine poreze, ali to ipak ne možemo".

Traži radikalne mjere: Vesna Pusić danas okuplja vodeće ljude Vlade

Kazao je kako misli da je bio vrlo jasan kad je jučer izjavio kako predsjednik ne mora uvijek govoriti istinu, dok on kao premijer to uvijek mora. "Mislim da sam bio vrlo jasan. Čak i ja sam u stanju biti vrlo jasan. Naš posao nije isti, ja sam prokletnik koji mora govoriti istinu", kazao je Milanović, upitan da odgovori na današnju izjavu predsjednika Ive Josipovića da svi javni dužnosnici trebaju uvijek govoriti istinu.

Komentirao je i tužbu koju je zbog duševnih boli najavio protiv njega zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. "Nisam primijetio da mu je to škodilo. Mene je ta egzibicija koštala četiri tisuće kuna sudskih troškova koje moram platiti, a živim od plaće", kazao je, zapitavši se od čega živi Bandić, koji je "tužio pola Zagreba". "Neka je samo za svakog od tih nesretnika platio taksu, a morao je, pitanje je odakle mu novac za to", kazao je.

Odgovorio je i na najavljene velike investicije u poljoprivredi i energetici HDZ-a, koji Vladu optužuje da ne radi ništa. "Mi to sve radimo. Ali to nije gospodarski program, to je jedna obična finta. Gospodarski program je koncepcija, porezna politika, politika proračuna, proračunskog deficita, održivosti deficita. O tome nismo i nećemo čuti ni riječi, ni jednog jedinog slova, ni danas ni jučer ni sutra jer uopće ne znaju što bi rekli i nemaju rješenje za to, a priče o tunelima ispod Jadrana čak više nisu ni zabavne. To je neozbiljno", kazao je Milanović. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene