Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Dubrovniku

Milanović: Nije ovo Sovjetski Savez da bi govorili o čistkama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Zoran Milanović rekao je u Dubrovniku kako neće biti rekonstrukcije Vlade.

'Ovo nije Sovjetski Savez da bi govorili o čistkama. Nema nikakve priče o odnosnu s bilo kim. Vlada je tim, taj tim vodim ja, idemo dalje raditi', rekao je Milanović, dodajući da je cijela situacija sa Šegonom ojačala Vladu te da neće doći do rekonstrukcije.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Predsjednik u Koprivnici Milanović opleo po Plenkoviću: "On je manijak, kum kriminala u Hrvatskoj" Zoran Milanović Facebook objava Milanović: "Kao svaki ugroženi diktator, Plenković medije proglašava neprijateljima"

Opačić komentirala rotaciju u Vladi, doznajte što je rekla

'Ne planiram se susresti s Čačićem. Radili smo zajedno na jednom uspješnom poslu, pobijedili zajedno, a dalje je bilo što je bilo. Ovo što se događa u zadnje vrijeme, to nije moj posao, nisam i ne mogu ga komentirati', rekao je premijer Milanović. U povodu Dana grada Dubrovnika i blagdana njegovog zaštitnika Svetoga Vlaha, danas je u kazalištu Marina Držića održana svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj je sudjelovao i predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović.

Obraćajući se okupljenima hrvatski premijer je kazao da je se prije više od godinu i pol dana razmišljalo da se Dubrovnik sa ostatkom Hrvatske poveže preko susjedne države, ali se od toga odustalo jer s druge strane nije bilo sugovornika.

'Okrenuli smo se mostu Pelješac na čemu radimo zadnjih godinu dana uvjereni da će se to i ostvariti jer smo izgradili skupe autoceste i očekujemo da nam Europa pomogne u izgradnji Mosta. To je za Europu mala, a za Hrvatsku velika stvar', poručio je predsjednik Vlade.
Podsjetio je i da je autocesta došla do Ploča, no 'nažalost na njoj nema prometa ni putnika jer nas je malo svega 4,5 milijuna, a da nas je i 12 ne bi bilo dovoljno'.

'SDP igra po pravilima 'Bundeslige', a HDZ po pravilima treće balkanske lige'

'Naš cilj je da idemo dalje, želja nam je usmjeriti sav promet roba iz srednje Europe preko Luke Ploče pa će i na taj način autocesta biti prometna', poručio je Milanović. Na kraju je kazao kako se nada da će se u Dubrovniku dogovoriti oko upravljanja zidinama jer su, kako je kazao, u Gradskom vijeću svi zato da Grad upravlja zidinama.

'Možemo osnovati Društvo prijatelja hrvatske državnosti, ali ono ne može upravljati hrvatskom državom nego to može hrvatska Vlada', poručio je premijer.

Svečanoj sjednici uz ostale nazočili su i prva potpredsjednica hrvatske Vlade Vesna Pusić, ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministrica kulture Andrea Zlatar Violić, potpredsjednik hrvatskog Sabora Nenad Stazić te izaslanik hrvatskog predsjednika Siniša Tatalović

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene