Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pozdravio razgovore

Bandić sazvao hitnu konferenciju za novinare: "Vučića neće dočekati ustaše jer ustaša u Zagrebu nema"

Milan Bandić (Dnevnik.hr)
Milan Bandić (Dnevnik.hr)
Milan Bandić, predsjednik Stranke rada i solidarnosti, sazvao je hitnu konferenciju za novinare u stranačkim prostorijama na kojoj je pozdravio posjet predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Milan Bandić je konferenciju započeo sutrašnjim posjetom Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije, Hrvatskoj. 

Pročitajte i ovo Slavko Kojić stečajni postupak Bandićeva stranka grca u dugovima, od imovine ostali namještaj i kaciga za Vespu Ilustracija Afera suhi led Predao se poduzetnik osuđen s Bandićevim suradnikom za milijunsku štetu: Morat će vratiti stotinjak nekretnina

"Mislim da ovih tjedan dana što se događa u Hrvatskoj i Srbiji traži odgovornost. Važno je ovo što se događa zadnjih tjedan dana i što će se dogoditi sutra u Zagrebu", rekao je Bandić.

Bandić je rekao da je Vučićev posjet Hrvatskoj izazvao neviđenu galamu, a osvrnuo se i na izložbu koju je u zgradi UN-a nedavno organizirala Srbija. 

"Dobro je organizirati dijalog jer je on neminovan. Dok god najavljuju da će Vučića u Zagrebu dočekati ustaše, ozbiljan dijalog nije moguć", rekao je Bandić, koji je Vučićev posjet ipak ocijenio potrebitim i pozitivnim. 

"Podvlačim i dalje, dijalog između ustaša i četnika kao povijesno poražene i poražene sintagme nije moguć. Ali dijalog između Srba i Hrvata je moguć i potreban. Jer druge alternative nema", rekao je Bandić, dodajući da ustaše neće dočekati Vučića jer "ustaša u Zagrebu nema". 

Bandić je čestitao Kolindi Grabar-Kitarović što je pozvala Vučića u Zagreb. "Moramo odnekud krenuti jer povijest ne možemo mijenjati, ali na sadašnjost i budućnost možemo utjecati", rekao je Bandić.

"Neka svi miševi izađu van"

Novinare je zanimao Bandićev komentar najave regresne tužbe SDP-a. "Kada je potres, nevera, tektonika, onda miševi svi iziđu van. A budući da ta tektonika još traje, onda neka završe da svi miševi izađu, pa ću onda komentirati. A to će biti idući tjedan. Još pravi miševi nisu izašli", rekao je Bandić. 

Upitali su ga novinari i o čemu je razgovarao s Davorom Bernardićem s kojim se nedavno susreo na jednoj proslavi rođendana. "Sad ću pitati opet tu gospodu gde su penezi. A što se tiče večere, a o čemu bi ljudi na rođendanu kod prijatelja razgovarali? To vam neću reći. Nismo razgovarali o penezima, a još manje o izborima za predsjednika za dvije godine", rekao je Bandić, pa novinarima poručio da sami zaključe o čemu je razgovarao s Bernardićem.

Rekao je da će svojoj bivšoj stranci pomoći koliko god bude mogao, te da SDP treba krivca za tu situaciju treba tražiti u svom bivšem predsjedniku Zoranu Milanoviću

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene