Obavijesti Pretražite Navigacija
O ploči u Jasenovcu

Plenković: Obnovili smo dijalog s predstavnicima udruga HOS-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje o uklanjanju HOS-ove ploče s natpisima "Za dom spremni" u Jasenovcu, premijer Andrej Plenković je u Virovitici u petak izjavio kako će to pitanje biti riješeno u roku koji je u četvrtak najavio na sjednici Vlade.

"U ovom trenutku smo obnovili dijalog s predstavnicima udruga HOS-a vodeći brigu o pijetetu i žrtvi hrvatskih branitelja zbog kojih je ploča postavljena, ali isto tako uvažavajući činjenicu da je postavljena u blizini ustaškog logora", rekao je premijer Andrej Plenković.

Pročitajte i ovo Premijer Andrej Plenković Problem koji muči mnoge Plenković o borbi s inflacijom: "Ne možemo za sve kriviti rat u Ukrajini. Dio su generirali domaći akteri" Andrej Plenković udario i po milanoviću Plenković komentirao Bernardićeve uvrede: "Teško možemo voditi dijalog s takvim čovjekom"

Predsjednik Vlade je u Virovitici izjavio da je Virovitičko-podravska županija pozitivan primjer kontinuiteta razvoja i jedna od pet slavonskih županija koja je u fokusu interesa hrvatske Vlade kroz Projekt Slavonija, razvoj poljoprivrede, bolje prometno povezivanje, demografsku obnovu i sinergiju nacionalnih i europskih sredstva, čime Vlada potiče ravnomjerni regionalni razvoj Hrvatske.

Premijer u Virovitici nazoči proslavi Dana Virovitičko-podravske županije, a u izjavi novinarima nakon svečanosti istaknuo je važnost poboljšanja prometne povezanosti, posebno za Virovitičko-podravsku županiju.

"Nedavno smo u strategiji prometnog razvoja Hrvatske za razdoblje 2017. – 2030. predvidjeli izgradnju državne ceste DC 12 kao dio cestovnog koridora granica s Mađarskom -Virovitica – Okučani – granica s Bosnom i Hercegovinom. Taj pravac bi za razvoj Virovitičko-podravske županije i kvalitetniju naslonjenost na mrežu autocesta u Hrvatskoj označio prekretnicu i način boljeg gospodarskog razvoja i revitalizacije", rekao je Plenković.

Na novinarsko pitanje kako poticati ravnomjerni razvoj premjer Plenković je naglasio kako troje "slavonskih ministara", Tomislav Tolušić, Zdravko Marić i Garbrijela Žalac imaju trajnu zadaću biti "generatori projekata i financiranja razvoja Slavonije".

"„Kroz okvir Projekta Slavonija imamo slavonske projekte na stolu i kada sve to objedinimo dobijemo pravu sliku konkretnih napora Vlada ulaže u razvoj onih županija koje su na niskoj stopi razvoja", rekao je Plenkvić.

Dan Virovitičko-podravske županije slavi se od 1996. godine, u spomen na Obnoviteljsku skupštinu tadašnje Virovitičke županije održane 3. rujna 1848. godine. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene