Od subote 19. listopada od 23 sata do nedjelje 20. Listopada u 6 sati zona remetinečkog kružnog toka bit će zatvorena za sav promet. Neće se moći prometovati ni Jadranskim mostom.

Galerija


Grad Zagreb obavijestio je ovih dana građane o novoj regulaciji prometa na Remetinečkom rotoru. Od subote 19. listopada od 23:00 do nedjelje 20. listopada. do 6:00 zona remetinečkog kružnog toka bit će zatvorena za sav promet. Osim toga, za vrijeme radova na kružnom toku, za sav promet bit će zatvoren i Jadranski most.

Obilazni pravci tijekom navedenih radova bit će:

- Selska cesta – Savska cesta – Ulica grada Vukovara – Avenija V. Holjevca – Avenija Dubrovnik i obratno.
- Jadranska avenija – čvor Lučko – obilaznica (A3) – čvor Jankomir – Ljubljanska avenija – Zagrebačka avenija – Slavonska avenija – Avenija V. Holjevca – Avenija Dubrovnik i obratno.

Za vrijeme navedenih radova promet će se odvijati prema privremeno postavljenoj regulaciji. Iz Grada Zagreba upozoravaju na moguće poteškoće u prometu te mole za strpljenje i razumijevanje.

Završna faza radova

Izgradnjom podvožnjaka, uređenjem prstena novog kružnog toka prometa i prilaznih rampi, građevinski radovi na rotoru Remetinec ulaze u završnu fazu. Zbog toga se od 20. listopada uspostavlja dodatna privremena regulacija prometa. Radovi će se provoditi u dvije faze.

U prvoj fazi, koja će trajati od 20. listopada do 10. studenog, postojeće privremeno semaforizirano čvorište na Jadranskom mostu pomiče južnije.

Budući da će na raspolaganju biti istočni kolnik i manji dio zapadnog kolnika, doći će do preraspodjele trakova, i to na sljedeći način:

- od sjevera prema istoku zadržava se prometovanje u dva prometna traka, ali s razdvajanjem: jedan prometni trak na zapadnom kolniku, a drugi na istočnom; prolaskom semaforizirane točke oba traka nastavljaju prema jugu i susreću se na novom dijelu rotora,
- od istoka prema sjeveru ulazak na Jadranski most bit će reguliran prometnim znakom – trokutom 'raskrižje s cestom koja ima prvenstvo prolaza' (ulazak na most dosad je bio u režimu slobodnog toka).

Gužva na rotoru (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Pripremite se na velike gužve na remetinečkom rotoru: Počela završna faza obnove, voditelj projekta - "To će trajati mjesec i pol..."

Milan Bandić (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Bandić obišao gradilište i otkrio kad će biti gotovi radovi na rotoru

Druga su kretanja poboljšana ili nema promjene u odnosu na dosadašnje stanje:

- od zapada prema istoku vozila će se kretati novim dijelom rotora,
- od zapada prema sjeveru se zadržavaju dva prometna traka i postojeća regulacija semaforom,
- od sjevera prema zapadu vozila će, umjesto skretanja na privremenu prometnicu, produžiti ravno preko novog rotora na Jadransku aveniju,
- od istoka prema zapadu vozi se privremenom prometnicom.

Manje su izmjene na raskrižju Jadranska avenija – Ulica Vice Vukova, gdje će se promijeniti smjerovi kretanja na prilaznim rampama. Svi prometni tokovi bit će kanalizirani i odvojeni, a zbog korištenja više prometnih površina propusna moć raskrižja bit će povećana.

Druga faza radova

Druga faza trajat će od 10. 11. 2019. do 1. 12. 2019., kada se uređuje istočni kolnik i dio mosta. Promjene u odnosu na prvu fazu radova su sljedeće:
- od sjevera prema istoku oba se traka vraćaju na zapadni kolnik i vode paralelno preko semafora i novog dijela rotora,
- od istoka prema sjeveru formiraju se dva prometna traka na novom dijelu rotora i semaforskom regulacijom dozvoljavat će se ulazak na Jadranski most,

Ostala kretanja zadržavaju režim kretanja iz prve faze. Na križanju Jadranske avenije i Ulice Vice Vukova zadržava se ista privremena regulacija prometa. Više detalja i grafički prikaz dostupni su na mrežnoj stranici Grada Zagreba.