Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koristite?

Metoda uštede koju gotovo nikad ne koristimo! A djeluje…

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
120 kuna u samo sat vremena uštedjeli su Tihomir i Marcela iz priče koju je pripremila ekipa Provjerenog. Kako im je to uspjelo? Uz malo razgovora, šarma i – volje!

Tko ne cijeni pfennig, ne zaslužuje ni marku! Tu je izreku ekipa Provjerenog čula na snimanju priloga o cjenkanju, kada su pitali stručnjake - zašto češće ne pokušavamo spustiti cijenu voća i povrća na tržnici, suvenira ili odjeće i nakita na štandovima?

U Turskoj, Tunisu i mnogim drugim zemljama - pregovaranje oko cijene je obvezno! A kako na njega reagiraju naši prodavači? Marcela i Tihomir su pred kamerama Provjerenog testirali svoje vještine cjenkanja. Koliko su kuna uštedjeli?

Pročitajte i ovo Što utječe na kvalitetu posla? (Foto: dnevnik.hr/Informer) - 5 Što i kako napraviti? Što utječe na kvalitetu posla kojim se bavite? Poslovni savjetnik objašnjava kada najčešće dolazi uspjeh Slika nije dostupna Savjeti iz prve ruke Kako se uspješno cjenkati na tržnicama?

>> Biste li na ulici zagrlili potpunog neznanca?

Osim testa, Provjereno je pripremilo i 'malu školu cjenkanja', kako je u šali rekao jedan od savjetnika dr.sc. Saša Petar. Osim s njim, ekipa Provjerenog razgovarala je i s psihologinjom prof. Majom Milković, ali i onima koji imaju iskustva u cjenkanju. Evo pravila kojih se trebate držati kako biste što više kuna sačuvali u svom novčaniku.

1. Cjenkajte se tamo gdje možete: šanse za razgovor o popustu uvijek su dobre na tržnici, sajmovima ili kod obrtnika. U supermarketu su šanse nikakve, a u trgovini s tehnikom, odjećom i obućom uvijek možemo izvući neke adute – posljednji par cipela, posljednji broj hlača ili kupovina na veću količinu.
2. Cjenkajte se s vlasnikom. Prodavači nemaju previše prostora za davanje popusta.
3. Nemojte ih odmah zaskočiti, dajte im vremena da im se svidite.
4. I vi morate nešto ponuditi – kupovinu veće količine, ponovni dolazak, preporuku prijateljima i sl.

Pogledajte prilog iz Provjerenog!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene