Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne želi komentirati kandidaturu Vidoševića

Mesić za 'dubinsku' istragu u HEP-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je večeras da bi istraga u HEP-u trebala biti dubinska te da bi članovi nadzornih odbora u javnim poduzećima morali imati odgovornost, što bi trebalo urediti zakonom.

U tijeku večerašnjeg otvaranja glazbenog festivala 'Zlatne žice Slavonije' u Požegi Mesić je na zamolbu novinara da komentira događaje u HEP-u kazao kako se ne može upuštati u pojedinosti bilo koje istrage, pa ni istrage u HEP-u, koja, kako je rekao, treba biti 'dubinska'.

Pročitajte i ovo Počelo rušenje vile Frane Barbarić - 1 Bivši šef HEP-a Rušenje bespravno izgrađene vile Frane Barbarića na Hvaru: Sutra nestaje glavni dio Vice Oršulić Vlada iza zatvorenih vrata Vice Oršulić naslijedit će Franu Barbarića na čelu HEP-a

>> HEP: Istraga rada uprave zbog niza štetnih ugovora

'Iznio sam svoje načelno stajalište da su nadzorni odbori u javnim poduzećima u kojima država ima suvlasnički dio nešto morali znati o poslovanju tih tvrtaka, a najviše je morao znati menadžment. Ako se zakon krši, treba tražiti tko je sve odgovoran. To su i nadzorni i upravni odbori te menadžment tih tvrtaka', kazao je Mesić. 'Najlakše je reći 'promijenit ćemo svoga člana u nadzornom odboru' i pojeo vuk magare, ali znate kako kažu: 'Kad je vuk sit i koze na broju, onda je nečija ovca platila ceh'', dodao je.

Po njegovu mišljenju, u nadzornim odborima javnih poduzeća moraju biti sposobni ljudi koji odgovaraju za taj posao, a ne činovnici i državni dužnosnici koji, kad se krši zakon, kažu da o tome nisu bili obaviješteni.

Vidošević je dobro upućen u uspjehe i neuspjehe naših poslovnih putovanja

Onaj tko se prihvati rada u nekom nadzornom odboru mora biti odgovoran, a to treba urediti zakonom, zaključio je Mesić, ne želeći komentirati kandidaturu Nadana Vidoševića za predsjednika države.

'S njim sam surađivao i često putovao u inozemstvo kad smo otvarali nova tržišta i on je dobrim dijelom upućen u uspjehe ili neuspjehe naših putovanja', rekao je predsjednik Mesić, istaknuvši da se o predsjedničkim kandidatima neće očitovati sve do drugog kruga, odnosno do rezultata prvoga kruga. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene