Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija i tužiteljstvo

HEP: Istraga rada uprave zbog niza štetnih ugovora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija i tužiteljstvo istražuju rad uprave HEP-a i njenog predsjednika Ivana Mravka za kojega se sumnja da je kao odgovorna osoba oštetila tu državnu tvrtku, no još je prerano govoriti hoće li se i kada u tom slučaju podnijeti kaznene prijave, doznaje se iz izvora bliskih Državnom odvjetništvu.

Slučaj je otvorio Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, ali je naknadno prepušten zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu koje s policijom, Državnom revizijom i Poreznom upravom istražuje poslovanje HŽ-a. Iz izvora bliskih istrazi doznaje se da je zagrebačko tužiteljstvo preuzelo slučaj jer je utvrđeno da se radi o mogućim kaznenim djelima koje su odgovorne osobe počinile u gospodarskom poslovanju. No, utvrdi li se da su neke nepravilnosti povezane s korupcijom u slučaj će se ponovno uključiti i USKOK.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dovršena istraga Trovanje mineralnom: Policija otkrila što se dogodilo, prijavljene su dvije žene Talijanska policija Zloporaba fondova EPPO radi punom parom: U tri EU članice uhićeno 17 osoba, zaplijenjen nakit, satovi, zlato

Tako još uvijek nije moguće nagađati kada bi istraga mogla biti okončana te hoće li dovesti do podnošenja kaznene prijave, koga bi sve mogla zahvatiti i zbog čega, doznaje se u tužiteljstvu. Pozivajući se na neslužbene izvore Jutarnji list objavio je da se Mravka sumnjiči za sklapanje štetnih ugovora teških više od milijardu kuna. Riječ je, navodno o ugovorima o kupnji električne energije po najvišoj cijeni na tržištu i preprodaji te iste struje po četverostruko nižoj cijeni mostarskom Aluminiju i šibenskom TLM-u.

>> HEP traži 578.000 kuna za priključak, 40.000 'na crno'

Uz ovaj slučaj zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo u HEP-u istražuje i slučaj zaposlenja Rade Buljubašića, koji je primao plaću iako je, po vlastitom priznanju, radio u središnjici HDZ-a. Od policije je zatražilo da provede kriminalističku obradu i o navodnim pronevjerama u Hrvatskim željeznicama, među kojima je i sumnja da je član Uprave HŽ-a Marijan Klarić, preko druge tvrtke, HŽ-u prodavao žarulje po tri puta većoj cijeni. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene