Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorio pojedincima

Mesić: Koji bi idiot želio stvarati Jugoslaviju?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik RH Stjepan Mesić odgovorio je pojedincima koji tvrde da se ulaskom u Europsku uniju pokušava obnoviti Jugoslavija.

'To su najobičnije gluposti. To govore oni koji ne znaju ništa o politici niti o strategiji', poručio je Stjepan Mesić. Dodao je da kada bi mi i pokušavali stvoriti Jugoslaviju, kada bi bilo takvih naivaca koji bi to pokušali, svijet ne bi dopustio.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nije dobro Vijeće Europe o situaciji na Balkanu: "Umjesto da napreduju, oni nazadaju! Sve to prijeti teško stečenom miru" Slika nije dostupna Franjo impresioniran Slobom Mesić: Najveći krivac za rat je Milošević, a odmah iza njega Tuđman

'Imali smo dva eksperimenta stvaranjem Jugoslavije, prvi je bio kraljevina, a drugi Titova Jugoslavija, i obje su završile u moru krvi. Kakav bi idiot želio stvarati Jugoslaviju?', zapitao se Mesić. Zaključio je da se tu ipak radi o politički nepismenima ili o pokvarenjacima koji plaše ljude s Jugoslavijom.

Rekao je kako je zadovoljan rezultatom referenduma koji je vrlo sličan njegovim očekivanjima. 'Istina je da je slab odaziv, to je razumljivo jer su građani zasićeni, ne samo glasovanjem nego i politikom', tvrdi Mesić.

Dodao je kako je udruživanje Europe milenijski pothvat koji je od povijesnog značenja ne samo za nas, nego i za jugoistočnu Europu. 'Neće više biti motiva za rat, neće biti potrebe da netko preko granice ide štititi svoju nacionalnu manjinu', dodao je.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene