Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Stjepan Mesić ipak će podržati predsjedničkog kandidata SDP-a Ivu Josipovića za svog nasljednika.


Iako se sve donedavno nagađalo da će Mesić podržati Nadana Vidoševića koji ide kao nezavisni kandidat, predsjednikovoj podršci, premapisanju Jutarnjeg lista, ipak najbliži kandidat SDP-a Ivo Josipović. Iako se o tome neće izjasniti sve do finiša predsjedničke utrke, dvojica Mesićevih bliskih suradnika navodno su potvrdila tu informaciju. 

Josipović najbliži po načelima

Vezani članci Umjetničke izvedbe hrvatskih političara (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Umjetničke izvedbe naših vodećih: Jesu li bolji plesači, pjevači ili političari? Pred nasljednikom puno posla (Foto: Dnevnik.hr) - 5 Iza Martine Dalić ostala užarena fotelja: Tko god dođe, očekuju ga brojni problemi, a struka i politika oko jedne stvari u potpunosti se slažu

I u vrhu SDP-a sve su više uvjereni da je predsjednik Mesić spreman podržati Ivu Josipovića i SDP već računa s njegovom potporom. 'Predsjedniku je važno da njegov nasljednik zastupa tri ključna načela kojima se i sam vodio, a to je dosljedno promoviranje antifašističkih vrijednosti, beskompromisna borba protiv korupcije, te zalaganje za suživot i razvoj dobrosusjedskih odnosa u regiji. Takvim vrijednostima najbliži je SDP-ov kandidat Josipović', rekao je sugovornik s Pantovčaka.

Ured predsjednika opovrgava

Ne treba ni zanemariti činjenicu da je SDP na prošli predsjedničkim izborima bezrezervno podržao Mesića. Ipak, uđu li u drugi krug Josipović i Vidošević predsjednik će, prema tvrdnjama lista, još jednom razmisliti koga će podržati.

U uredu predsjednika su nam pak na naš upit odgovorili kako je 'predsjednik Republike Hrvatske je u nekoliko navrata rekao da u prvom krugu izbora neće nikoga podržati'.