Tomo Medved
Tomo Medved Foto: Nikola Cutuk/Pixsell

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izrazio je u subotu uvjerenje da se premijer Andrej Plenković slaže s njim da Ministarstvo hrvatskih branitelja ostane kao zasebno u Vladi i da se ne pripaja s Ministarstvom obrane.


"Pa ja vjerujem (da ostaje zasebno). Do sada nismo razgovarali o tome u drugačijem smjeru", rekao je Medved u Petrinji.

Dodao je da je predsjednik Vlade do sada u ovih šest godina jasno pokazao koliko cijeni hrvatske branitelje i žrtve koje smo kao narod podnijeli u Domovinskom ratu.

Spomenuo je konkretne mjere i programe - od povećanja proračunskih sredstava pa do potpore svih aktivnosti i programa koje premijer i on zajedno osmisle i kreiraju.

"I na tom tragu vjerujem da ćemo nastaviti i ubuduće", poručio je Medved u Petrinji na obilježavanju 30. obljetnice ustrojavanja 162. brigade "Zrin" Petrinja.

Tomo Medved je podsjetio da se prije dvije godine vodio sličan dijalog te da je tada predsjedniku Vlade predložio da Ministarstvo hrvatskih branitelja ostane kao zasebna ustrojstvena cjelina u Vladi jer je puno izazova i projekata koje Ministarstvo provodi.

Andrej Plenković - 2 Kojim će se kriterijima voditi premijer u rekonstrukciji Vlade? Od kaznenih postupaka do loših rezultata

Tomo Medved čestitao Andreju Plenkoviću Pogledajte kako je ministar Medved premijeru izmamio osmijeh: "Našem Andreju i Ani i cijeloj obitelji..."

Na pitanje je li on spreman za promjene o kakvima će premijer ovih dana odlučiti glede rekonstrukcije Vlade, Medved je poručio da što se tiče rekonstrukcije, imenovanja i razrješenja ministrica i ministara to isključivo u nadležnosti predsjednika Vlade.

Podsjetio je da je predsjednik Vlade prije nekoliko dana u Karlovcu jasno rekao da će on u trenutku kada donese odluku obavijestiti javnost.

"Ja dalje ne bih to komentirao", kaže Medved.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju