Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čitao čestitku

Pogledajte kako je ministar Medved premijeru izmamio osmijeh: "Našem Andreju i Ani i cijeloj obitelji..."

Na današnjoj sjednici Vlade, koja se održala u sjeni rekonstrukcije, govorilo se o stanju s koronom, europskom Strateškom kompasu, paketu mjera za energetski udar, a bilo je i toplih želja...

Andrej Plenković sjednicu je počeo podsjećanjem na Krvavi Uskrs i još je jednom zahvalio braniteljima na žrtvi u Domovinskom ratu. Nakon toga prebacio se na aktualne teme, poput rasta cijena energenata.

"Usvajamo paket mjera za smanjivanje energetskog udara. Na snagu stupaju sutra", najavio je te podsjetio na energetski dodatak, vaučere za režije te mjere za poljoprivrednike. 

"Više puta smo intervenirali i u cijene naftnih derivata. Smanjili smo i trošarine, a ograničili smo i marže, odrekli se dodatnih naknada", kazao je. 

"Izdvojio bih usvajanje Strateškog kompasa na razini Vijeća EU-a. Na sastanku je bio i američki predsjednik Joe Biden. Za nas je taj sastanak jako važan jer je na dnevnom redu bilo i pitanje BIH", rekao je , a podsjetio je i na posjet kolege Janeza Janše. Planković je tada riječ predao Tomi Medvedu. Prije nego što je počeo govoriti kako teče obnova od potresa, ministar je čestitao premijeru na rođenju sina.

"Koristim priliku da u ime cijele Vlade čestitam predsjedniku Vlade i supruzi Ani koji su sinoć treći puta postali roditelji. Želimo im od srca sve najbolje. Našem Andreju i Ani i cijeloj obitelji, a posebno novopridošlom članu obitelji Ivanu Plenkoviću. Čestitamo vam od srca", rekao je Medved.

Plenković je čestitku saslušao s osmijehom, a prije nego što je riječ predao ministru zdravstva, zahvalio se Tomi Medvedu.

"Cjepiva ima i, prema potrebi, za sve četvrte doze"

Ministar Vili Beroš iznio je novu koronastatistiku. Rekao je kako je u protekla 24 sata 1767 slučajeva korone potvrđeno PCR testom, a još 1108 BAT-om. To je 11,62 posto manje nego prošli četvrtak. Na bolničkom liječenju je 651 osoba, a 37 ih je na respiratoru. Broj hospitaliziranih stagnira. Svaki dan u bolnici završi 70-ak pacijenata s težom i teškom kliničkom slikom. 

Brojevi stagniraju, no Beroš upozorava na deltakron i porast broja slučajeva u nekim europskim zemljama. Pozvao je na cijepljenje. 

"Dodatna doza je apsolutno najjača zaštita. Među cijepljenima je znatan dio onih koji tek trebaju primiti svoju dodatnu dozu, koja je za sve osigurana. Cjepiva ima dovoljno za sve dodatne, i prema potrebi, četvrte doze za imunokompromitirane osobe", dodao je Beroš.

Na dnevnom redu sjednice Vlade bio je i prijedlog izmjena Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju i zdravstvenoj zaštiti stranaca u Republici Hrvatskoj (EU) te prijedlozi izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj skrbi (EU) i Zakona o sustavu osiguranja depozita (EU). Na sjednici je podneseno i Izvješće o provedbi aktivnosti, odnosno preuzetih obveza, iz Akcijskog plana za sudjelovanje u Europskom tečajnom mehanizmu II (ERM II).

Osim toga, Vlada je Saboru uputila izvješće na interpelaciju o svojem radu vezano za zaštitu potrošača od izravnog utjecaja rastućih cijena energenata na tržištima Europske unije, kojoj su predlagatelji 16 zastupnika. Interpelaciju je Vlada odbila. 

Rekonstrukcija Vlade

Andrej Plenković na sjednici Vlade nije govorio o rekonstrukciji. Dan prije se dotaknuo teme. ''Sva tijela stranke su meni dala potporu za promišljanje o rekonstrukciji Vlade Republike Hrvatske kako bismo u zadnje 2,5 godine našeg mandata krenuli osnaženi, osvježeni u ispunjavanju našega programa i realizaciji svih ciljeva'', istaknuo je.

''Dopustit ćete mi da uzmem vrijeme i analizu za korake koji će se poduzeti'', rekao je kratko premijer.

Pročitajte i ovo Oleg Butković - 3 ZA DNEVNIK NOVE TV Butković o rekonstrukciji Vlade: "Nemojte od mene tražiti da govorim o kolegama, da ih ocjenjujem. Mi smo svi tu na određeno vrijeme"

Pročitajte i ovo Oleg Butković Vrijeme za analizu Plenković najavio rekonstrukciju Vlade: "Partneri su mi dali potporu. Znam da ste sada htjeli sve, ali nećete dobiti ništa"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene