Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova radna mjesta

Državna tvrtka zaposlila mnogo djelatnika: Među sretnicima i članovi obitelji moćnih HDZ-ovaca

Saša Bilić
Saša Bilić Foto: Boris Kovacev/Cropix
APIS IT tijekom prošle je godine objavio 35 natječaja preko kojih je zaposleno više od 50 osoba različitih profila. Među njima je i dvoje članova obitelji istaknutih HDZ-ovaca - Tomislava Dulibića i Drage Prgometa.

Državna tvrtka Agencija za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT) priopćila je kako je zbog rasta investicija u digitalnu transformaciju i povećanog obujma poslova tijekom prošle godine objavila 35 natječaja za radna mjesta preko kojih je zaposleno više od 50 osoba različitih profila.

Među njima su i Gabriela Dulibić, supruga Tomislava Dulibića, vrlo utjecajnog državnog tajnika iz Ministarstva zdravstva, te Petar Prgomet, sin bivšeg HDZ-ovog kandidata za gradonačelnika Zagreba Drage Prgometa, kojem je predsjednik Uprave APIS-a Saša Bilić bio u izbornom timu, piše Forbes. Postavlja se pitanje je li njihovo zapošljavanje splet slučajnosti ili je išlo po stranačkim i prijateljskim linijama.

  Pročitajte i ovo Najvrijednija nepoznata tvrtka na svijetu - 6 Ultrabogati dioničari Najvažnija nepoznata tvrtka na svijetu vrijedi nepojmljivih dvije tisuće milijardi dolara: "Prodaju lopate u zlatnoj groznici"

Gabriela Dulibić prethodno je radila u Uredu za obrazovanje, sport i mlade Grada Zagreba, gdje je zaposlena u veljači 2019. godine, u vrijeme kada je Ured vodio Ivica Lovrić, a u APIS IT-ju postala je referent ljudskih potencijala. Petar Prgomet je pak zaposlen kao specijalist informacijske sigurnosti, a prije toga nije imao formalnog radnog iskustva.

"Svi su kandidati, uključujući i kolege koje spominjete, nakon prijave na javno objavljene natječaje prošli propisani selekcijski postupak koji udovoljava svim zakonskim odredbama. Sam postupak selekcije provode timovi u kojem ne sudjeluje direktor Društva", poručili su iz APIS IT-a za Forbes.

Pročitajte i ovo Pekara Povukao potez Vlasnik pekarnice pronašao način da radi i nedjeljom: "Morali smo brzo nešto poduzeti”

Rad spomenute tvrtke, otkad je predsjednikom Uprave postao Saša Bilić, propitkivan je u medijima. Posebno zbog brojnih nepravilnosti na koje je upozoravala Državna revizija, ali i zbog "uhljebljivanja" i osmišljavanja savjetničkih mjesta, trošenja reprezentacije, korištenja službenih automobila. Bilić je dosad čak pet puta imenovan privremeno na čelnom mjestu APIS-a, posljednji put ga je Vlada predložila krajem studenog 2023. godine, ponovo na rok od šest mjeseci. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene