Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRIVEDENI I NEDUŽNI?

Među pritvorenim navijačima Hajduka našao se i poznati splitski novinar: "Spavao je u autu, a kad je izašao vidjeti što se događa..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitski novinar i jedan od osnivača Dalmatinskog portala Mate Prlić priveden je, a zatim i pritvoren, skupa s brojnim navijačima splitskog nogometnog kluba. Svjedoci tvrde kako je Prlić spavao u autu, a kad je izašao vani, kako bi vidio što se događa, naletio je na metež.

Brzinom munje Splitom se pronijela vijest o pritvaranju poznatog novinara i jednog od osnivača Dalmatinskog portala, Mate Prlića, koji je uhićen skupa s brojnim navijačima Hajduka u subotu navečer na autocesti. Prliću je, kako su potvrdili njegovi kolege i prijatelji, također određen pritvor. Svjedoci su zgroženi, s obzirom na to da splitski novinar ni na koji način nije sudjelovao u incidentu.

"Evo vijesti iz prve ruke. Kad su došli do mjesta incidenta - Mate je u autu spavao. Probudilo ga je ludilo, strka, upaljene baklje. Potom su izašli iz vozila i naletjeli na opći metež, nakon kojega se dio vratio u auto, a Mate ne. U vozilu mu je i mobitel ostao", posvjedočio je novinar Blaž Duplančić na Dalmatinskom portalu.

"Ono najžalosnije jest da su nastradali brojni koji nikoga nisu ni takli, niti su nereda vidjeli. Naplakali su se od suzavca, a nemali broj ih je, što i snimke potvrđuju, dobio i pendrekom. Tek tako, naletjeli su na pogrešno mjesto u pogrešno vrijeme.

Ne želim pravdati nikoga ako je iz čista mira napao policajce, ali u ovom slučaju je sto posto istina da su dobili batine sasvim nedužni ljudi", istaknuo je Duplančić te dodao kako upravo Mate Prlić, što mogu posvjedočiti svi koji ga poznaju, slovi za moralnu vertikalu i izrazito ispravnu osobu.

Pročitajte i ovo Navijači napali policiju - 5 neredi na autocesti Svjedokinja divljačkog napada huligana na policajce: "Satima smo stajali u koloni i gledali konvoje policijskih automobila..."

Pročitajte i ovo Bojan Ivošević "IZ DIŠPETA" Ivošević: "Kao 'divljak' pozivam sve slične da na dostojanstven način ispratimo finale Kupa u Splitu"

Sportski novinar Dalmatinskog portala javno je postavio pitanje glavnom ravnatelju policije Nikoli Milini,  "jesu li nadrljali i nedužni ljudi koji su poslije naišli".

"Da ovako nešto proživljava jedan obiteljski čovjek, diplomirani ekonomist i osoba s karakterom kakav bismo svi voljeli da imaju naši političari i nogometni djelatnici, to je uistinu neprobavljivo", zaključio je Duplančić.

Predsjednik HND-a: "Želimo da se rasvijetle sve okolnosti događaja"

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko kazao nam je kako prema informacijama kojima raspolaže, kolega Mate Prlić nije sudjelovao ni u kakvom incidentu.

"Poštujemo rad institucija i želimo da se ova cijela priča istraži do kraja, da se rasvijetle sve okolnosti cijelog događaja, ali i postupanja prema njemu kao i prema drugim građanima. HND osuđuje bilo kakvu vrstu nasilja, ne opravdavamo nikakve napade, ali tražimo da se utvrde sve okolnosti, među kojima i postupanje prema našem kolegi koji se po svemu sudeći našao u krivo vrijeme na krivom mjestu", istaknuo je Zovko.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene