Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sljubljeni u harmoniji

MEĐIMURSKA GIBANICA Čarolija sa sjevera Hrvatske koja rijetke ostavlja ravnodušnima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhunski poznavatelji domaće gastronomske ponude znaju da se u Međimurju dobro jede. Jednostavnost u pripremi, ali raskoš u okusu, odlika je koja krasi tradicionalnu međimursku kuhinju.

Ono po čemu je međumurska kuhinja posebna je uspješnost pri spajanju gotovo nespojivih okusa. Jelo koje će vam pružiti pravi hedonističko - gurmanski doživljaj je poznata Međimurska gibanica. Tradicionalni međimurski kolač koji spaja okuse oraha, maka, sira i jabuka. Nespojivo? Varate se.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrijte tajnu pravog odmora u srcu netaknute prirode Slika nije dostupna Najvitalniji dio kontinentalne RH HRVATSKI ARDENI 'Otkrit ćete stvari o kojima niste ni sanjali da postoje'

Mađimurska je gibanica jedan od onih kolača, koji osim što su kalorijske bombe, za sobom ostavljaju duboki trag u vašem sjećenju. Dugo nakon što pojedete i posljednji komad kolača koji vas je zbog izvrsnosti izbacio iz cipela, na svojim ćete napcima osjećati okus čarolije harmonije mnoštva različitih okusa. Pokušat ćete otkriti koji vam se od okusa najviše sviđa.

3 turistička mjesta Hrvatske skrivena od masovnog turizma

Iako je naša najmanja županija, kuhinja im je sve suprotno od toga. Višestoljetna tradicija i kultura vidljive su na jelovnicima diljem najsjevernije regije u Hrvatskoj, a proteklih godina i turisti polako otkrivaju okuse međimurskih tradicionalnih recepata

Ukoliko vas put odvede u Međimurje, ovaj kolač ne smijete preskočiti. Zbog velike količine sastojaka u ovom desertu kojima se dodaje šećer, prava je kalorijska bomba, no sada ga možete pripremiti u zdravoj varijanti.

Glavna kuharica međimurskog restorana LeBatat koji posluje u sklopu Termi Sveti Martin, Božica Rendarić, odlučila je sa širom javnosti podijeliti tajni recept za zdravu i ukusnu Međimursku gibanicu.

Moderna i zdrava međimurska gibanica

Sastojci:

-orasi 0,04 kg
-mak 0,04 kg
-sviježi kravlji sir 0,05 kg
-jabuka 0,1 kg
-med 0,07 kg
-limunova korica
-mljeveni cimet 0,001 kg
-mlijeko 0,05 l
-kora za vučeno tijesto

Priprema: Vučeno tijesto izrezati sa kalupom i kratko ispeći u pečnici. Orahe samljeti, prelijati toplim mlijekom i zasladiti medom .Sviježem siru naribati limunovu koricu i dodati med. Mljeveni mak prelijati toplim mlijekom i zasladiti medom. Jabuku oprati, naribati, dodati mljeveni cimet i med. Slagati redom kako smo pripremali.

Na pečeni kolut tijesta staviti nadjev od oraha, debljine do 1 cm, staviti tijesto, zatim nadjev od sira, opet tijesto, nadjev od maka, tijesto, nadjev od jabuka i tijesto. Gibanicu ukrasiti medom,cimetom i mentom. (normativ za 1 osobu.

U slučaju da poželite isprobati ostala jela međimurskog kraja predlažemo PAKET Vikend opuštanja u Termama Life Class  koji nudi bijeg od svakodnevnog života izloženog brojnim stresovima. Opustite se i odmorite duh i tijelo wellness tretmanima, zdravim snackovima poput čipsa od jabuke ili svježim smoothiejima.

U restoranu LeBatat isprobajte i ostale čarobne okuse koje osoblje kuhinje priprema na zdravi način. Nećete požaliti jer LeBatat je mjesto na kojem se okusi tradicije spajaju s modernim okusima inovativnih kulinarskih ideja. Napravljene od sključivo zdravih namirnica lokalnog uzgoja njihove vas delicije neće ostaviti ravnodušnima.

'Postoje jela koja su izvrsna, ali uvijek postoje jela koja su još bolja. Upravo je LeBatat mjesto na kojem izvrsni gastronomski stručnjaci žele prezentirati ono "bolje", napominju iz restorana.

Rezervirajte i vi svoj stol već danas i kušajte čarobne okuse sjevera. Način rezervacije potražite OVDJE.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene