Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dosadašnji zamjenik

FOTO Osječko-baranjska županija dobila novog čelnog čovjeka: Mato Lukić najavio prve aktivnosti

Mato Lukić preuzeo dužnost župana - 1
Mato Lukić preuzeo dužnost župana - 1 Osječko-baranjska županija
Aktualno Galerija Mato Lukić, novi osječko-baranjski župan Mato Lukić, novi osječko-baranjski župan Foto: Vlado Kos/Cropix Mato Lukić preuzeo dužnost župana - 1 Mato Lukić preuzeo dužnost župana - 1 Foto: Osječko-baranjska županija Mato Lukić preuzeo dužnost župana - 2 Mato Lukić preuzeo dužnost župana - 2 Foto: Osječko-baranjska županija Mato Lukić preuzeo dužnost župana - 3 Mato Lukić preuzeo dužnost župana - 3 Foto: Osječko-baranjska županija +0 Mato Lukić preuzeo dužnost župana - 4 Galerija 1/5 >>
Nakon što je Hrvatski sabor u četvrtak potvrdio Ivana Anušića kao novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade osječko-baranjski dožupan Mato Lukić u petak je preuzeo obnašanje dužnosti župana, kao Anušićev prvi zamjenik.

Nakon prvog sastanka s najbližim suradnicima Mato Lukić je izjavio kako je u petak obavljena primopredaja dužnosti s dosadašnjim županom Ivanom Anušićem, koji je zbog imenovanja na ministarsku dužnost, podnio ostavku na dužnost župana.

"Dogovorili smo daljnju suradnju, iskomunicirali stvari vezane uz određene projekte, u koje sam i inače bio uključen kao njegov dosadašnji prvi zamjenik. Bivši župan ostavlja mi odličan tim, koji je predano radio, s vidljivim rezultatima u realizaciji projekata na području gospodarstva, turizma, školstva, zdravstva i infrastrukture", istaknuo je Lukić.

Pročitajte i ovo Mario Banožić Slučaj Banožić "Ovo se nije dogodilo nikada u povijesti Sabora": Punomoć nije ovjerio javni bilježnik

Najavio je kako se aktivnosti Županije nastavljaju po zadanom hodogramu, pa u prvim potezima neće biti nikakvih posebnih promjena.

"Nastavljamo raditi onim smjerom, koji smo si, skupa s bivšim županom, zadali na početku mandata. Nastavlja se realizacija započetih projekata i planiraju se novi", dodao je Lukić.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Dalmaciji upozorenja na snazi FOTO Jako nevrijeme s tučom poharalo Dalmaciju: Auti stajali u tunelima, na tlu nekoliko centimetara leda

Na upit novinara što će biti s Anušićem kada mu završi ministarski mandat Lukić je kazao kako je Anušić, nakon imenovanja za ministra podnio ostavku na dužnost župana, jer zakon tako nalaže, a nakon parlamentarnih izbora vidjet će se na kojoj će funkciji dalje biti.

Na pitanje ima li poliitčkih ambicija Lukić je odgovorio kako o tome ne razmišlja, jer je najvažnije da se Županija, do kraja ovoga mandata, nastavi razvijati u smjeru koji su započeli Anušić i njegov tim.

Tko je Mato Lukić?

Mato Lukić je rođen 06. rujna 1973. godine, s obitelji živi u Osijeku. Kao maloljetni dragovoljac u lipnju 1991. godine uključio se u obranu Republike Hrvatske kao pripadnik 106. i 130 brigade, a kasnije i Vojne policije i 3. Gardijske brigade.

Na Fakultet za fizičku kulturu stekao je zvanje stručni specijalist - trener sportske rekreacije, na Filozofskom fakultetu završio je Studij socijalnog rada i stekao zvanje diplomirani socijalni radnik, a od 2020. godine polaznik je Poslijediplomskog specijalističkog studija iz psihosocijalnog pristupa u socijalnom radu na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Stručna zvanja usavršavao je nizom edukacija s područja socijalnog rada i zdravstva, volontiranjem u udrugama i drugim aktivnostima.
U Hrvatskoj vojsci bio je do 2001. godine, a potom je radio u sustavu socijalne skrbi, od toga pet godina na mjestu ravnatelja u Domu za odgoj djece i mladeži Osijek.

Od veljače 2018. godine bio je ravnatelj Doma zdravlja Osječko-baranjske županije, a od svibnja 2021. godine do danas zamjenik župana.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene