Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar branitelja Predrag Matić očekuje da će na sastanku premijera Zorana Milanovića s predstavnicima vukovarskog Stožera razum nadvladati emocije.


S najnovijim informacijama iz Vukovara izvještava Andrija Jarak

Uoči sastanka premijera Zorana Milanovića i predstavnika Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, čiji je početak najavljen za 18 sati u prostorijama Grada Vukovara, svoja je očekivanja novinarima pred Banskim dvorima iznio ministar branitelja Predrag Matić.

>> Vukovar: Danas sastanak Milanovića i Stožera

Vezani članci Slika nije dostupna Evo zašto nestali Vukovarci nisu uključeni u popis stanovništva Slika nije dostupna Vukovarski stožer prihvatio premijerov poziv za sastanak

'Očekujem da razum nadvlada emocije i da budemo trezveni, da vidimo da su zakoni zakoni. Emocije treba uvažiti, međutim mi radimo neke projekte koji će Vukovar dovesti do toga da je on mjesto pijeteta. Recimo, Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar u koji će svake godine dolaziti preko 50.000 djece. Svakoga dana 300 djece će biti u Vukovaru, to je to', kazao je novinarima Matić, koji je bio posrednik u dogovaranju sastanka Milanovića i predstavnika Stožera.

'Vukovar ne treba biti mjesto koje će investitori zbog ovakvih stvari zaobilaziti u širokom luku. Dapače, treba napraviti uvjete da investitori dođu u Vukovar i da na osnovu one tragedije koju smo doživjeli prije 20-ak godina, da ustvari profitiramo', dodao je ministar.

Na spomenutom će sastanku biti riječi o uvođenju dvojezičnosti u Vukovar te o postavljanju ploča s dvojezičnim i dvopismenim natpisima na tamošnje institucije.

Članovi Stožera su poziv na današnji razgovor prihvatili, ali sa zadrškom, rekao je glasnogovornik Stožera Igor Gavrić. 'Prihvaćamo poziv gospodina Milanovića kojeg je preko svojeg predstavnika uputio Stožeru za obranu Vukovara unatoč primijenjenim mjerama koje je poduzeo u vidu barikada i pojačanih postrojbi interventne i specijalne policije', rekao je.

Prema Matićevim riječima, to je bio četvrti pokušaj da se sjedne za stol, jer su poziv slali već tri puta, ali bez uspjeha. Dogovor je zapinjao oko mjesta susreta: Zoran Milanović ih je zvao u Zagreb, što su u Stožeru odbili. Zatim je Stožer premijera pozvao u Vukovar, no on se ondje nije pojavio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju