Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Povjerenstvo utvrdilo:

Mateljić umro zbog komplikacija?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povjerenstvo za unutarnju kontrolu zagrebačke Kliničke bolnice 'Sestre milosrdnice' navodno je utvrdilo da je 35-godišnji Hrvoje Mateljić umro zbog komplikacija pri operacijskom zahvatu, a ne liječničke pogreške.

Mateljić je bio na rutinskoj laparoskopskoj operaciji podvezivanja želuca, a preminuo je od iskrvarenja. Mediji su pisali da je kirurgm, koji ga je operirao, pri ulasku u trbušnu šupljinu instrumentom zarezao aortu. 

Pročitajte i ovo Operacija robotom asistentom u KBC Split - 2 KBC Split FOTO/VIDEO Robot Hugo odradio prve operacije: "Ovo je za nas veliko priznanje" Slika nije dostupna Greška kirurga ili zla sudbina? Umro tijekom operacije podvezivanja želuca

Nakon razgovora sa svim zdravstvenim djelatnicima koji su sudjelovali u operaciji i zbrinjavanju pacijenta te njihovih pisanih izvješća o tome što se događalo u operacijskoj sali, stav je povjerenstva da su svi medicinski postupci bili u skladu sa stručnim smjernicama te da je krvarenje koje se ne može kontrolirati komplikacija prilikom operacije, piše Večernji list.

>> Mateljiću kirurg prerezao aortu?

>> Umro tijekom operacije podvezivanja želuca

Navodno bi u kliniku za kirurgiju danas trebala doći zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva i Liječničke komore koja će također ispitati sve okolnosti tragičnog slučaja i donijeti završno mišljenje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene