Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Povjerenstvo za unutarnju kontrolu zagrebačke Kliničke bolnice 'Sestre milosrdnice' navodno je utvrdilo da je 35-godišnji Hrvoje Mateljić umro zbog komplikacija pri operacijskom zahvatu, a ne liječničke pogreške.


Mateljić je bio na rutinskoj laparoskopskoj operaciji podvezivanja želuca, a preminuo je od iskrvarenja. Mediji su pisali da je kirurgm, koji ga je operirao, pri ulasku u trbušnu šupljinu instrumentom zarezao aortu. 

Vezani članci Pretilost, ilustracija Od 60.000 do 100.000 ljudi u Hrvatskoj čeka kirurško uklanjanje debljine: Na godinu se napravi tek oko 26 zahvata Razdvojene sijamske blizanke - 5 Razdvojene sijamske blizanke prvi put mogu vidjeti jedna drugu, neurokirurzi presretni: "Oduševljen sam koliko je cijela ekipa uspjela“

Nakon razgovora sa svim zdravstvenim djelatnicima koji su sudjelovali u operaciji i zbrinjavanju pacijenta te njihovih pisanih izvješća o tome što se događalo u operacijskoj sali, stav je povjerenstva da su svi medicinski postupci bili u skladu sa stručnim smjernicama te da je krvarenje koje se ne može kontrolirati komplikacija prilikom operacije, piše Večernji list.

>> Mateljiću kirurg prerezao aortu?

>> Umro tijekom operacije podvezivanja želuca

Navodno bi u kliniku za kirurgiju danas trebala doći zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva i Liječničke komore koja će također ispitati sve okolnosti tragičnog slučaja i donijeti završno mišljenje.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju