Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Greška kirurga ili zla sudbina?

Umro tijekom operacije podvezivanja želuca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvoje Mateljić, ugledni komentator lista Lider, umro je danas tijekom rutinske operacije podvezivanja želuca u KB 'Sestara milosrdnica' u Zagrebu.

Večernji list piše kako im je to potvrđeno iz bolnice i to iz usta kirurga koji je obavljao operaciju i koji je u šoku zbog gubitka pacijenta. Tijekom operacije je došlo do jakog venskog krvarenja koje su liječnici pokušavali satima zaustaviti na, kako kaže, sve načine. No, nisu uspjeli.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks Stabilno je Vladimir Šeks operiran, DNEVNIK.hr doznaje detalje Ilustracija Kolege u šoku Iznenada preminuo glazbeni urednik Hrvatskog radija: "Posvećen glazbi, uvijek je tražio ono najbolje"

Je li tijekom operacije došlo do pogreške kirurga i ozljede koja podsjeća na onu Miroslava Maškarina, koji je nakon rutinske operacije slijepog crijeva ostao bez noge uslijed krvarenja zbog prekida arterije, ili se radi o zloj sreći, još nije poznato. Večernji piše da je obitelj nesretnog novinara angažirala odvjetnika Čedu Prodanovića, no on kaže kako se ništa ne može reći dok ne budu gotovi nalazi obdukcije.

Operacija podvezivanja želuca, kojoj se obično podvrgavaju osobe koje žele smršavjeti, ne smatra se posebno kompliciranom, no u medicinskoj praksi je poznato da svaki veći operativni zahvat sa sobom nosi i određene rizike. 

Mateljić se novinarstvom počeo baviti za vrijeme studija na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, na kojem je uređivao časopis Manager. U drugoj polovici devedesetih pisao je za Poslovni svijet, prilog Večernjeg lista. Godine 2002. bio je jedan od pokretača Poslovnog tjednika i urednik rubrike Svjetske ekonomije, a 2005. je sudjelovao u pokretanju poslovnog tjednika Lidera, u kojemu je radio sve do iznenadne smrti. Bio je jedan od najboljih novinara za područje makroekonomije i telekomunikacija.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene