Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji obdukcije strogo čuvana tajna

Mateljiću kirurg prerezao aortu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nisu poznate okolnosti pod kojima je prošlog tjedna tijekom operacije smanjenja želuca preminuo 35-godišnji novinar Hrvoje Mateljić. Iako je obdukcija završena, nalazi se čuvaju u strogoj tajnosti.

Detalji obdukcije Hrvoja Mateljića u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici čuvaju se u tajnosti. Prije interne analize, nalazi obdukcije Zavoda za sudsku medicinu neće se objavljivati. Kirurg koji je operirao Mateljića, doktor Miroslav Bekavac Bešlin, u šoku je i na godišnjem odmoru. Obitelj Mateljić sumnja u liječničku pogrešku zbog koje je Hrvoje na operacijskom stolu iskrvario. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen upravitelj Otrovali se u indijskom restoranu: Gosti su pljuvali krv i vrištali od boli Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac Oglasio se turski kirurg čija je pacijentica nakon zahvata umrla u Srbiji, otkrio na što sumnja

>> Umro tijekom operacije podvezivanja želuca

Moguće je da je Hrvoju tijekom operacije smanjenja želuca kirurškim instrumentom prerezana aorta, pa je uslijed krvarenja preminuo. Zašto krvarenje nije bilo moguće zaustaviti tek treba otkriti. Aorta je oštećena i Miroslavu Maškarinu prilikom operacije slijepog crijeva, zbog čega mu je amputirana noga. U istragu slučaja Mateljić uključit će se i Ministarstvo zdravstva.

Dok se bolnica priprema za moguću isplatu odštete, redakcija tjednika Lider svom novinaru u čast, pokreće nagradu Hrvoje Mateljić za najbolje mlade ekonomske novinare.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene