Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mateković priznao otmicu Zagorčeva sina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prvooptuženi za otmicu maloljetnog sina generala Vladimira Zagorca, Ivan Ico Mateković priznao je danas na zagrebačkom Županijskom sudu krivnju, dok su se ostala petorica optuženika, među kojima i Hrvoje Petrač, izjasnili da nisu krivi.

Ponovljeno suđenje za otmicu Zagorčeva sina počelo je danas u novouređenoj Velikoj dvorani zagrebačkog Županijskog suda čitanjem USKOK-ove optužnice, nakon čega je prvooptuženi Ivan Mateković priznao je krivnju za otmicu, ali ne i za osnivanje i organiziranje kriminalne skupine koja je planirala otmice djece još nekih bogatih građana.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iskaz Hrvoja Petrača odgođen za sutra Slika nije dostupna Zagorec iz MORH-a odnio dvije torbe dragulja

U nešto izmjenjenoj optužnici Hrvoja Petrača se tereti da je znao za tu skupinu te je organizirao prvooptuženog da otme sina svog dugogodišnjeg prijatelja Vladimira Zagorca. 

Petrač, koji je kao i ostali optuženici uveden u sudnicu s lisicama na rukama, porekao je krivnju za otmicu, a isto je učinio i brat prvooptuženog Libero Mateković.

Trojica optuženih da su bili članovi Matekovićeve skupine i
sudjelovali u planiranju otmica, Marinko Gošuljević, Siniša Ježovita i Stevo Smrček također tvrde da nisu krivi.

Skupini ponovno sudi isto vijeće, pod predsjedanjem Ivana Turudića, koje ih je na prvom suđenju sve proglasilo krivima i osudilo na zatvorske kazne. No, kako se braći Mateković i Hrvoju Petraču sudilo u odsutnosti jer su bili u bijegu, Vrhovni sud je odlučio da im se ponovi postupak.

Zagorčev sin otet je 23. veljače 2004. ispred obiteljske kuće na Pantovčaku, a otmičari su ga pustili četiri dana kasnije, nakon što je njegov otac platio 750 tisuća eura, odnosno polovicu tražene otkupnine. Novac do danas nije pronađen.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene