Mate Rimac (Foto: Pixell)
Mate Rimac (Foto: Pixell) Foto: Pixell

U raspravi na konferenciji “Strategije u vremenu disrupcije – nova pravila konkurentnosti" sudjelovao je, između ostalih, Mate Rimac.


Kamal Ahmed Munir sa Sveučilišta Cambridge koji proučava socijalne promjene, tehnološke inovacije i konkurentnost zemalja govorio je u srijedu na konferenciji "Strategije u vremenu disrupcije – nova pravila konkurentnosti" u organizaciji Hrvatske poštanske banke, a hrvatskim je gospodarstvenicima, govoreći o nadirućoj četvrtoj industrijskoj revoluciji, poručio kako se moraju reorganizirati dok im je osnovni biznis jak i zdrav jer, objasnio je, kad zbog novih tehnologija i tržišnih izazivača-disruptora jednom počne njihov pad, odgovor postaje eksponencijalno teži.

Vezani članci Mate Rimac Rimac odgovorio na prozivke: ''Nema problema, bit ću jedina budala na svijetu koja ovo financira bez subvencija'' Mate Rimac Sramotni napad u centru Zagreba, napali i izvrijeđali Rimčeve zaposlenike: "Vratite se od kud ste došli"

U raspravi iz koje se dalo zaključiti kako je vrijeme velikih tehnoloških i poslovnih promjena tek pred nama sudjelovao je i Mate Rimac, koji je poručio kako će se automobilska industrija u iduća dva desetljeća okrenuti naglavačke.

"Sljedeća revolucija u našoj svakodnevici bit će posljedica promjena u toj industriji, u našoj mobilnosti, baš kao što su nam svakodnevicu posve promijenili mobilni telefoni. Nećemo više biti vlasnici automobila i nećemo ih voziti. To nije samo moje mišljenje nego konsenzus u industriji", poručio je vlasnik tehnološkog startupa iz Svete NedeljeDodao je kako će sadašnji proizvođači automobile proizvoditi samo za tvrtke poput Ubera te da će u budućnosti doći do prave adaptacije električnih automobila koja će se temeljiti na podacima.

Dotaknuo se Rimac i glavnih poteškoća s kojima se susreću mlade tehnološke kompanije u Hrvatskoj.

“Najveći su problem talenti koje bismo željeli zaposliti, a da pritom imaju i iskustvo. Nema ih. Moramo ih privući izvana, kod nas već rade ljudi iz 26 zemalja, a to će onda početi otvarati nove prilike i poslove za druge u Hrvatskoj. No takve, vrhunske stručnjake ne možete privući ni u tvrtke ni u državu s plaćom od 10.000 do 15.000 kuna, a hajde vi recite u Hrvatskoj da je to mala plaća, razapet će vas", objasnio je, prenosi Jutarnji list.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju