Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Proslava Martinja velik je događaj za vinogradare, vinare i sve ljubitelje vinske kapljice. Mlado vino odmah se konzumira, a vožnju pod utjecajem alkohola, policija ne tolerira.


Unatoč upozorenjima i apelima u dvije noćne akcije zaustavljeno je 186 vozača pod utjecajem alkohola. Rekorder na zagrebačkom području imao je 2,35 promila alkohola u krvi. Rigorozne kazne ipak su utjecale na broj onih koji se odluče sjesti pijani za upravljač. No, kako ističe policija, mladi su i dalje velik problem.

Vezani članci Vjetropark kod Knina Tvrtka C.E.M.P. odbacila tvrdnje o nezakonitim radnjama: "Hrvatske šume nisu pogodovale, već su nam činile izravnu financijsku štetu" Vladimir Terešak Odvjetnik predsjednika uprave Hrvatskih šuma otkrio detalje: "On je naplatio 6 milijuna duga, ali ostala je još neka šteta"

'U prvih 10 mjeseci ove godine imali smo preko 7.000 prekršaja vožnje s nedopuštenom koncentracijom alkohola u 2/3 počinile su ih mlade osobe, do 30 godina', rekao je Viktor Forjan iz PU zagrebačke.

>> VIDEO Slavi se Martinje, kleti diljem Zagorja prepune!

'Jeftinije je koristiti usluge prijevoza nekoga, nego riskirati kaznu, a ne dao Bog i nešto gore', rekao je vozač Miodrag Ivanović.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook