Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Šef Fortenove – bivšeg Agrokora

Maksim Poletajev: "Igra je gotova, imamo novu kompaniju i novi život"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković primio je danas članove Upravnog odbora Fortenova grupe na čelu s predsjednikom Maksimom Poletajevim.

"Nešto više od dvije godine nakon početka krize u Agrokoru došli smo u fazu kada je predana nagodba, kada je počelo poslovanje nove kompanije Fortenova grupa. Skoro dvije godine od stupanja na snagu Zakona o privremenoj upravi i otkad je počeo najveći poslovni i pravni pothvat restrukturiranja najveće kompanije u okviru kojega je bilo veliki broj otvornih pitanja i problema, prijetnje za stabilnost hrvatskog gospodarstva, financijskog sustva,a ugrožavanja radnih mjesta... Danas možemo reći da je proces uspio, da smo ostvarili veliko postgnuće u pravnom i poslovnom smislu. U pravnom smislu da je Zakon doživio sve ključne potvrde" rekao je Plenković.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Slika nije dostupna objavio i e-mail Todorić najavio kaznenu prijavu protiv ministra Marića i Tonćija Korunića: "Ovo je čisti dokazani kriminal nevjerojatnih razmjera"

Poletajev je zahvalio svima koji su sudjelovali u procesu, a naročito potrošačima koji su im ukazali povjerenje.

"Zahvaljujem i našim zaposlenicima koji su ostali uz nas unatoč krizi, Vladi i premijeru što su spasili tvrtku od bankrota te izvanrednoj upravi i povjereniku Perušku. Nigdje drugdje nisam vidio da se u tako kratkom roku postiglo tako dobro rješenje. Sberbank će ostati u Fortenovi u srednjem roku. Nama ovo nije primarni posao, ali nastavit ćemo s procesima kako bi se povećala vrijednost te kompanije. Imamo kvalitetnu Upravu koja će upravljati kompanijom. Nova Uprava koncentrirana je na sadašnjost i budućnost, a ne na prošlost. Voljeli bismo razumjeti situaciju, znati nasljedstvo kompanije, ali ne zanimaju nas istrage. Mi smo fokusirani na sadašnjost i budućnost. Ta istraga ne bi nam donijela novu vrijednost. Sberbank nije državno tužiteljstvo. To nije naš zadatak. Voljeli bismo razumjeti nasljeđe, ali cilj nije istraga, nego ne ponoviti pogreške. Preopterećeni smo takvim glasinama, novac voli tišinu... Imali smo sukob s gospodinom Ramljakom, taj je sukob gotov. Gospođa Dalić odradila je velik posao. Igra je gotova, imamo novu kompaniju i novi život", rekao je Poletajev i demantirao tvrdnje u medijima da je naložio istragu o postupcima prvog Izvanrednog upravitelja Ante Ramljaka i Martine Dalić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene