Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posebne mjere

Kninski gradonačelnik komentirao pravila za proslavu obljetnice Oluje, ali i dolazak Borisa Miloševića u Knin

Marko Jelić, gradonačelnik Knina
Marko Jelić, gradonačelnik Knina DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Marko Jelić, gradonačelnik Knina Marko Jelić, gradonačelnik Knina Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić i Domagoj Mikić - 4 Marko Jelić i Domagoj Mikić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić i Domagoj Mikić - 3 Marko Jelić i Domagoj Mikić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić i Domagoj Mikić - 2 Marko Jelić i Domagoj Mikić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marko Jelić i Domagoj Mikić - 1 Galerija 1/5 >>
Posebne mjere ove će godine biti i u Kninu, na proslavi Dana pobjede. U skladu s tim, ističu iz Ministarstva hrvatskih branitelja, starijim članovima obitelji poginulih i nestalih u vojnoredarstvenoj operaciji Oluja poslane su karte sjećanja sa zamolbom da program prate putem TV ekrana.

 Epidemiolozi savjetuju građanima u rizičnim skupinama, starijima, ali i onima koji imaju bilo kakve simptome poput temperature ili kašlja, da na obljetnicu Oluje ostanu kod kuće. Oni koji dolaze u Knin, trebaju držati razmak od najmanje jednog metra na otvorenom. Broj mjesta na kninskoj tvrđavi, ali i na Trgu bit će ograničen.

Pročitajte i ovo Barbara Štrbac uživo iz Knina o pripremama za obljetnicu Oluje (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Marko Jelić Gradonačelnik Knina otkrio kome će pokloniti najveću zastavu s tvrđave Slika nije dostupna Sjaj i bijeda Zvonimirova grada Uoči obljetnice Oluje: Kninjane ne zanima tko će kome zviždati, evo što ih zaista zanima

Pravila za proslavu ovogodišnju obljetnice komentirao je i kninski gadonačelnik Marko Jelić. Kaže da se situacija promijenila, a s obzirom na to da se u utorak obilježava 25. godišnjica, ''voljeli bi da je upravo ona svečanija nego dosadašnje''.

O dolasku Borisa Miloševića

Osvrnuo se i na dolazak predstavnika SDSS-a i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića na obljetnicu u Kninu. ''Smatram da povijesni odmak već postoji. Mi smo mali grad i trebamo biti realni, povijesno utemeljeni i tada nećemo imati nikakvih problema'', poručuje Jelić.

Kada je riječ o odlasku ministra branitelja Tome Medveda u Grubore, Jelić kaže da se nada da tu nije o riječ o koalicijskom dogovoru između HDZ-a i SDSS-a nego da je to pitanje ''kršćanske suosjećajnosti i evolucije duha''. ''Svaku žrtvu trebamo respektirati i odnositi prema njoj s pijetetom'', kaže.

O predsjedniku: ''Dobrodošao je u naš grad''

Komentirao je i izjavu predsjednika države Zorana Milanovića koji smatra da bi se obljetnica Oluje trebala održati u Zagrebu, a ne u Kninu.

''Dobrodošao je u naš hrvatski kraljevski grad koji je 1300 godina temeljni kamen naše povijesti, pa se stoga radujem što će biti u Kninu toga dana'', poručio je Milanoviću kninski gradonačelnik.

Otkrio je i kako planira vratiti mlade ljude u Knin. ''Pokušali smo zaustaviti tu apatiju da mladi ljudi ne mogu promijeniti svijet oko sebe i mislim da smo u tome uspjeli. Treba imati i dobre gospodarske potpore, a ostalo je na državi'', smatra Marko Jelić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene