Posebne mjere ove će godine biti i u Kninu, na proslavi Dana pobjede. U skladu s tim, ističu iz Ministarstva hrvatskih branitelja, starijim članovima obitelji poginulih i nestalih u vojnoredarstvenoj operaciji Oluja poslane su karte sjećanja sa zamolbom da program prate putem TV ekrana.

Galerija


 Epidemiolozi savjetuju građanima u rizičnim skupinama, starijima, ali i onima koji imaju bilo kakve simptome poput temperature ili kašlja, da na obljetnicu Oluje ostanu kod kuće. Oni koji dolaze u Knin, trebaju držati razmak od najmanje jednog metra na otvorenom. Broj mjesta na kninskoj tvrđavi, ali i na Trgu bit će ograničen.

Vezani članci Posljedice oluje na sjeveru Italije VIDEO Strašne posljedice oluje koja je poharala sjever Italije: Blato guta automobile i ulazi u kuće, vatrogasci imaju desetke intervencija Gradonačelnik Knina Marko Jelić (Foto: Dnevnik.hr) Kad političari odu: Kako je danas živjeti u Kraljevskom Gradu? "Na Zavodu za zapošljavanje čekaju - mirovinu..."

Pravila za proslavu ovogodišnju obljetnice komentirao je i kninski gadonačelnik Marko Jelić. Kaže da se situacija promijenila, a s obzirom na to da se u utorak obilježava 25. godišnjica, ''voljeli bi da je upravo ona svečanija nego dosadašnje''.

O dolasku Borisa Miloševića

Osvrnuo se i na dolazak predstavnika SDSS-a i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića na obljetnicu u Kninu. ''Smatram da povijesni odmak već postoji. Mi smo mali grad i trebamo biti realni, povijesno utemeljeni i tada nećemo imati nikakvih problema'', poručuje Jelić.

Kada je riječ o odlasku ministra branitelja Tome Medveda u Grubore, Jelić kaže da se nada da tu nije o riječ o koalicijskom dogovoru između HDZ-a i SDSS-a nego da je to pitanje ''kršćanske suosjećajnosti i evolucije duha''. ''Svaku žrtvu trebamo respektirati i odnositi prema njoj s pijetetom'', kaže.

O predsjedniku: ''Dobrodošao je u naš grad''

Komentirao je i izjavu predsjednika države Zorana Milanovića koji smatra da bi se obljetnica Oluje trebala održati u Zagrebu, a ne u Kninu.

''Dobrodošao je u naš hrvatski kraljevski grad koji je 1300 godina temeljni kamen naše povijesti, pa se stoga radujem što će biti u Kninu toga dana'', poručio je Milanoviću kninski gradonačelnik.

Otkrio je i kako planira vratiti mlade ljude u Knin. ''Pokušali smo zaustaviti tu apatiju da mladi ljudi ne mogu promijeniti svijet oko sebe i mislim da smo u tome uspjeli. Treba imati i dobre gospodarske potpore, a ostalo je na državi'', smatra Marko Jelić.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr