Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TOMAŠEVIĆEV IZBOR

Tko je novi direktor ZET-a Marko Bogdanović? Iz Đure Đakovića otišao je kad su imali najveće probleme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novi predsjednik Uprave ZET-a Marko Bogdanović iskusni je menadžer, koji je radio u Ledu, Đuri Đakoviću...

Na redovitoj konferenciji za novinare u utorak zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je kako Marko Bogdanović postaje novi direktor Uprave ZET-a.

Tomašević je pojasnio kako će novi ZET-ov direktor stupiti na dužnost krajem siječnja, a predstavio ga je kao iskusnog menadžera koji je upravljao vodećim kompanijama - radio je u Đuri Đakoviću na poslovima restrukturiranja, a bio je odgovoran i za strateške projekte. Karijeru je započeo u Ledu, a po struci je inženjer strojarstva.

Prema podacima iz njegova životopisa, Marko Bogdanović diplomirao je na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje, smjer proizvodno strojarstvo. Njegov profesionalni put počinje 2000. godine u Agrokoru, gdje je radio kao rukovoditelj održavanja u Ledu, vodećem proizvođaču sladoleda i smrznute hrane. U Ledu je gradio karijeru preko mjesta pomoćnika direktora za proizvodnju u Hrvatskoj, izvršnog direktora za investicije i održavanje pa do direktora proizvodnje, gdje je bio odgovoran za ukupnu proizvodnju i investicije tvrtke Ledo d.d. u Hrvatskoj, kao i povezanih društava u Mađarskoj, BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

U Đuru Đakovića je na mjesto člana Uprave došao u svibnju 2012. godine, a od rujna 2014. godine do srpnja 2015.godine obnašao je funkciju glavnog izvršnog direktora Đuro Đaković Inženjeringa. U siječnju 2018. godine imenovan je na mjesto predsjednika Uprave Đuro Đaković Grupe d.d.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NATJEČAJI, ŽIČARA, OBNOVA... Tomašević o muralu posvećenom Praljku i novim kadrovima: "Imenovali smo novog predsjednika Uprave ZET-a"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 28 glasova za i 14 protiv Skupština usvojila Tomaševićev proračun: ''Ovo je način kako ćemo upravljati Zagrebom''

Iste godine u poduzeću se dogodila tragična pogibija jednog radnika, a tada je iz tvrtke priopćeno da ne znaju što se dogodilo jer nije bilo svjedoka. Kako je navedeno, svi zakonski propisi bili su ispoštovani. 

Potkraj listopada 2019. godine Bogdanović je podnio ostavku na to mjesto, uz obrazloženje kako se grupacija Đuro Đaković nalazi u nezavidnoj situaciji uslijed dva ključna problema – nemogućnosti financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz i nedostatka vlastitog kapitala.

Naveo je i kako je provedeno gotovo kompletno poslovno restrukturiranje i trenutačno grupacija Đuro Đaković posluje samo u održivim programima, dok su svi neperspektivni ugašeni.

Na pitanje je li Marko Bogdanović bio HNS-ov kadar te konstataciju kako je "bio grobar Đure Đakovića", zagrebački gradonačelnik Tomašević samo je kratko odgovorio kako vjeruje da je novi predsjednik Uprave ZET-a dobar izbor.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene