Ponovo je prebrisan mural posvećen ratnom zločincu Slobodanu Praljku.

Galerija Prebrisan mural Slobodanu Praljku - 2 Prebrisan mural Slobodanu Praljku - 3 Prebrisan mural Slobodanu Praljku - 4 +0 Prebrisan mural Slobodanu Praljku - 1

General Praljak počinio je samoubojstvo u sudnici Međunarodnog suda u Den Haagu u znak prosvjeda jer je osuđen za ratni zločin. Polemike oko njegova murala na zagrebačkom Laništu i dalje se nastavljaju. 

Naime, danas je ponovo prebrisan mural posvećen Praljku nacrtan 12. prosinca, a nacrtan je ponovo nakon što je u listopadu uklonjen na zahtjev građana. 

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je na redovitoj konferenciji za novinare komentirao mural i njegovo ponovno crtanje. 

Na pitanje hoće li i on biti uklonjen, odgovorio je: "HEP se jučer oglasio o tom muralu. Grad Zagreb će djelovati po zakonu. Praljkov mural tada nije bio greškom uklonjen, a mi ćemo djelovati po zakonu i u koordinaciji s HEP-om", napomenuo je danas Tomašević . 

Prebrisan mural Slobodanu Praljku - 2 Prebrisan mural Slobodanu Praljku - 3 Foto: DNEVNIK.HR

U vezi cijelog slučaja postavili smo pitanje HEP-u. 

"HEP ODS Elektra Zagreb zaprimila je obavijest Udruge navijača Dinama Bad Blue Boys kako će mural na trafostanici u Ulici Ive Robića u naselju Lanište, za čije postavljenje su imali suglasnost HEP ODS-a, vratiti u prvobitno stanje", priopćili su nam. 

To znači da su BBB prebrisali mural, budući da su oni imali dozvolu za crtanje na trafostanici. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju