Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Krivotvorila diplomu

Zbog lažne diplome Marini Kraljević Gudelj umjesto zatvora rad za opće dobro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepravomoćnom presudom, bivša glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj osuđena je na godinu dana zatvora.

Bivša glasnogovornica splitske policije Marina Kraljević Gudelj u ponedjeljak je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu zbog krivotvorenja diplome zagrebačkog Filozofskog fakulteta nepravomoćno osuđena na godinu dana zatvora koji će biti zamijenjen radom za opće dobro.

Pročitajte i ovo Drago Celizić Nepravomoćna presuda Sud poništio poznatom TV voditelju ugovor o doživotnom uzdržavanju, zbog spornog potpisa ostaje bez kuće i pola milijuna eura? Slika nije dostupna Kriv za ekstremizam Ruski bloger osuđen na pet godina zatvora zbog tvita koji je jedan policajac shvatio kao prijetnju

Njezin odvjetnik najavio je žalbu ustvrdivši da se u tom slučaju gone ljudi, a ne djela.

Kraljević Gudelj, koja je prema nepravomoćnoj presudi krivotvorila diplomu iz engleskog jezika, književnosti i etnologije, tijekom postupka objašnjavala je kako iza svega toga stoji SOA.

Sutkinja je pak ustvrdila kako se postavlja pitanje zbog čega u evidenciji Fakulteta nema njezinog diplomskog rada kao i zašto nje nema iz popisa studenata iz 1996. godine. Ocijenila je da se radilo o izrazito drskom ponašanju te je naložila da se diploma oduzme i uništi, a da radnu knjižicu dostavi županijskim vlastima radi poništenja stručne spreme.

Bivša glasnogovornica splitske policije je 2005. zaposlena u Odnosima s javnošću, a dvije godine kasnije raspoređena je na mjesto glasnogovornice i zatim mjesto voditelja Odsjeka za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

Krajem 2011. zatražila je premještaj u Ravnateljstvo policije, ali do premještanja nije došlo jer su službenici Ravnateljstva policije posumnjali u autentičnost diplome.

Postane li osuđujuća presuda pravomoćna, okrivljenica će jedan dan zatvora mijenjati s dva sata rada za opće dobro. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene