Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prošlo je točno godinu dana od kada je Marija Klipa stradala od dijelova rakete srušenih MIG-ova nedaleko od Plaškog.


Marija je od tada prošla desetak operacija. Od države je zatraženo više od milijun kuna odštete. Marija je tražila šest tisuća kuna na mjesec te jednokratnu isplatu od 700 tisuća kuna. Njezina majka, sin i kći zatražili su po 220 tisuća kuna.

Vezani članci Presica karlovačke polcije U kafiću im u piće ubacili antipsihotik: Završena istraga teškog dvostrukog ubojstva, jedan život spašen Slika nije dostupna 'Ne vjerujem da ću dobiti novac, čekaju da umrem'

No, Državno odvjetništvo ponudilo je sklapanje nagodbe prema kojoj bi joj se isplatila akontacija štete od 350 tisuća kuna. Država je zatražila liječničko vještačenje, no Marija Klipa ga je putem odvjetnice odbila. 'Zadovoljilo bi me da me namire, to mi ne može biti ni za ovo troškova što sam hodala. Što ja znam, malo više da daju ako može', rekla je Marija.

'I Ministarstvo obrane je suglasno da se gospođi Klipa isplati akontacija do punog onog iznosa koji će se utvrditi, a prema onome što su utvrdila nadležna državna tijela', rekao je Goran Grošinić, načelnik Službe za odnose s javnošću i informiranje MORH-a. Upravo radom državnih tijela nezadovoljna je odvjetnica Marije Klipe. Prije nekoliko dana tužila je državu.

'Niti je Državno odvjetništvo odgovorilo na naš prijedlog za mirno rješenje spora tako da smo nakon godinu dana shvatili da bi najbolje bilo da krenemo pred sud', rekla je Ingrid Barić. 'Mislim da se to neće okončati do moje smrti. Zato što sam starija osoba, imaju drugih problema', rekla je Marija.