Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda Željku Sabi

Budimir: 'Mislim da je ovo jedna dobra poruka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vijećnica vukovarskog gradskog vijeća Marija Budimir (HDZ) smatra kako je današnja presuda osječkog Županijskog suda da joj je bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo nudio mito dobra poruka u daljoj borbi protiv korupcije u državi.

Sudsko vijeće osječkog Županijskog suda ocijenilo je danas, naime, kako je nedvojbeno utvrđeno da je bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo (SDP) nudio mito vijećnicima HDZ-a Mariji Budimir i Radivoju Đuriću kako bi glasovali onako kako to njemu politički odgovara, čime je pokušao promijeniti izbornu volju građana, zbog čega je nepravomoćno osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Slika nije dostupna Optužbe za podmićivanje Jednoglasno ukinut imunitet Željku Sabi, i on podignuo ruku

Ističući kako je presuda još uvijek nepravomoćna, Budimir je u izjavi novinarima izrazila zadovoljstvo radom hrvatskog pravosuđa.

'Mislim da je ovo jedna dobra poruka u daljnjoj borbi protiv korupcije u našoj državi, našim mladima i jednom demokratskom društvu', kazala je Budimir te zahvalila na potpori svojoj obitelji i suradnicima.

Njen stranački kolega, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava također napominje da je riječ o nepravomoćnoj presudi te izražava nadu da će ona omogućiti da Vukovar prestane biti 'grad slučaj'.

Sabo dobio jednu godinu i 4 mjeseca zatvora, USKOK nije iznenađen

'Nadam se da sada krećemo s pozitivnim, afirmativnim pričama koje će u gospodarskom smislu pokrenuti Vukovar', rekao je Penava novinarima.

Na pitanje je li zadovoljan visinom kazne izrečene Sabi, Penava odgovara: 'Ne razmišljam u tim kategroijama, ne želim ništa loše Sabi, neka sud radi svoje, po pravdi, nek presuđuje i kazni onog tko je zgriješio. Osobno, naravno da me ne raduje da bilo tko bude osuđen na bilo kakvu kaznu'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene