Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Maratonka velikog srca

"Nije lako. Prvih par sati je ok''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je isplivala dva velika maratona, krug oko Manhattana, pred našom plivačicom Dinom Levačić posljednji je izazov. U rujnu će pokušati preplivati kanal La Manche i tako postati tek šesta osoba u povijesti i druga žena koja je isplivala trostruku krunu u manje od 90 dana.

Nakon što je u lipnju preplivala 46 kilometara oko Manhattana, prije deset dana Dina Levačić preplivala je i kanal Catalinu - dionicu dugu 34 kilometara.

Pročitajte i ovo Nikola Miljenić - 4 Glavni cilj Najbolji hrvatski plivač želi na Olimpijske igre: Nakon povijesnog rezultata nastavlja se borba za Pariz Slika nije dostupna Trenirao četiri i pol godine Britanac preplivao La Manche u 70-oj

"Nije lako. Prvih par sati je ok. Ništa te ne boli. Sve je super. I još plivam samo par sati pa je ok. Ali onda počnu boljeti leđa, pa bole ruke, pa psihički više... Plivam četiri do pet sati i mislim - ajme tek sam na pola", priča Dina.

Većinu svog plana već je preplivala. Slijedi konačni izazov. La Manche u rujnu. Uspije li, Dina će postati prva žena iz Hrvatske koja ima prestižnu titulu Trostruke krune, šesta osoba u povijesti i druga žena koja je to uspjela unutar 90 dana.

"Veliki su valovi, pliva se po noći, jake su struje, ali tu je taj psihološki dio jako bitan", kaže Dina. Bitan je i za njenu najvjerniju pratnju, majku Željanu.

"Od prvog njenog dugog maratona do evo nadamo se La Manchea, jednostavno moje srce ne bi izdržalo da nisam tamo s njom. Traje satima nekome tko je s druge strane. Meni jednostavno proleti", kaže Željana.

Pratnju joj često čine morski lavovi, dupini. Simpatični inače, u noćnom plivanju ni najmanje. Iako je u svijetu priznat sport, u Hrvatskoj ipak ostaje kao mali sport s još manje interesa. Osim matičnog kluba i grada Solina, potpora nema.

"Teško je, naravno da je teško, ali trudimo se da nam to bude u drugom planu, jer ne valja se sada time puno zamarati", rekla je Dina.

Zadnje dvije godine ova studentica Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta pliva maratone za Sv. Duju. Humanitarnog su karaktera, a cilj joj je ukazati na djecu s posebnim potrebama koja, kako kaže, trebaju našu pažnju.

"To je neki moj mali doprinos - vraćanje društvu. Pomažem koliko mogu", objašnjava Dina.

Prepliva li koliko može, Dina će postati prva Hrvatica koja je preplivala kanal La Manche. Time će se pridružiti jedinoj dvojici Hrvata kojima je to do sad pošlo za rukom.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene