Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

Reakcija HDZ-a

Marasović traži ispriku od Keruma zbog izjave o kupovanja političara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradski odbor HDZ-a traži ispriku od splitskog gradonačelnika Željka Keruma zbog njegove izjave da su 'političari roba na tržištu koja se lako i jeftino može kupiti'.

'To što se jučer dogodilo na gradskom vijeću pobuna je naroda. Očito je došlo vrijeme da narod u Splitu shvati da je izabrao rog za svijeću. Zbog svega što se događalo na toj sjednici od Keruma tražimo da se ispriča svim građanima Splita, pogotovo onima koji su ga izabrali na prošlim izborima', rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Odbora Dujomir Marasović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DORH stavio zabranu na gradnju na Marjanu Ima li novca za Fani? Slika nije dostupna 'Nema otimačine' Razumije li Kerum sukob interesa?

>> Kerum: Uvijek mogu jeftino kupiti političare!

Kako je dodao, Kerumova izjava za medije da može kupiti političare stvar je za državna tijela. 'Time bi se trebalo pozabaviti i državno odvjetništvo jer gradonačelnik javno izjavljuje da kupuje druge polititičare, pa bi država glede toga trebala intervenirati'.

Gradonačelnik Kerum jučer je na tiskovnoj konferenciji nakon prekinute sjednice gradskog vijeća, zbog odlaska SDP-ovih i HDZ-ovih vijećnika, u izjavi novinarima odbacio zahtjeve za svojom smjenom, rekavši kako SDP i HDZ u Splitu njegovu ostavku traže već 14 mjeseci, otkako je izabran za gradonačelnika.

Za zajedničko napuštanje sjednice SDP-ovih i HDZ-ovih vijećnika Kerum je kazao kako je 'očito da takvim ponašanjem ne žele razvoj Splita, nego destrukciju'.

Uz ostalo je rekao i da on može u vijeću 'složiti većinu' ako mu to bude u interesu. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene