Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ostavljen od partnera

Kerum: Uvijek mogu jeftino kupiti političare!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik Splita Željko Kerum izgubio je većinu u splitskom Gradskom vijeću.

Naime, jutrošnji sjednicu su napustili vijećnici SDP-a, HNS-a a pridružili su im se Kerumovi partneri, Stranka umirovljenika i HSP-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nema otimačine' Razumije li Kerum sukob interesa? Slika nije dostupna Treba vratiti uloženo Kerum spašava svoju Fani

Konflikt se dogodio odmah na početku kada je predsjednica Vijeća Nevenka Bečić htjela za prvu točku dnevnog reda ubaciti davanje suglasnosti za imenovanje Marija Meštrovića za novog ravnatelja DES-a. S tim se nisu složili vijećnici SDP-a, HNS-a i HDZ-a koji su uvjereni da Bečić time izbjegava raspravu o incidentu Jure Šundova.

Bečić njihove prigovore nije uvažila već je nastavila s DES-om zbog čega je njih 15 napustilo sjednicu zbog čega je sjednica proglašena završenom. Također, danas se trebalo raspravljati o imenovanju Duška Mucala za intendanta splitskog HNK.

'Imala sam informaciju od jutros kako su se dogovorili da naprave incident. Javnost mora znati kako je koalicija počela jutros. Ako nas žele smijeniti - neka krenu na referendum. Što čekaju kad su toliko sigurni u svoju snagu, refrerendumom će vidjeti što građani misle', kazala je Bečić nakon neuspjele sjednice, piše Slobodna Dalmacija.

>> Kerum: Spreman sam puzati za Split!

'Političari su roba na tržištu koja se lako i jeftino može kupiti. Ja uvijek mogu imati većinu i imat ću je ako mi to bude u interesu Moju ostavku traže već 14 mjeseci, žele destrukciju i stagnaciju grada te bi bilo korektno da građanima kažu kako ulaze u koaliciju ', siguran je gradonačelnik.

Oporba traži ostavku gradonačelnika Keruma, njegova zamjenika Jure Šundova i predsjednice Gradskog vijeća Nevenke Bečić.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene