Obavijesti Video Pretražite Navigacija
TEŠKI IZBJEGLIČKI DANI

Maleni Ukrajinci hranili morske lavove u zagrebačkom Zoološkom vrtu: ''Da barem malo vratimo osmijeh na njiihova lica''

Kako bi djeci iz Ukrajine olakšao izbjegličke dane u Motelu Plitvice, Hrvatski crveni križ im je organizirao posjet zagrebačkom Zoološkom vrtu. Izlet je dio programa psihosocijalne podrške, a djeca su uz djelatnike Zoološkog vrta imala priliku nahraniti morske lavove.

"Odličan je Zoološki vrt, jako mi se sviđa. Ima mnogo različitih životinja. Sve je baš odlično'', kazao je Albert iz Ukrajine, a na pitanje kako mu se sviđa u Hrvatskoj odvratio je: ''Lijepa zemlja, hrvatski ljudi su super".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna SLIKA BUDUĆNOSTI Božičević: ''U školama nas se uči o ratovima, ne o miru, ali mir ćemo morati naučiti graditi ako želimo preživjeti''
Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRILIKA ZA BUDUĆNOST Teršelič: ''Ovaj rat je i zajednički neuspjeh svih nas. U Europi ponovno nismo znali graditi mir''

''Hvala Zoološkom vrtu Grada Zagreba koji se odazvao i u ekspresnom roku organizirao ovo za djecu koja su to stvarno zaslužila nakon svega što su prošla, da barem malo donesemo osmijeh na njihova lica i da barem malo zaborave na sve ono što su prošli i s čime se zapravo još uvijek suočavaju'', istaknula je glasnogovornica HCK-a Katarina Zorić.

Više o ratu u Ukrajini iz minute u minutu čitajte >> OVDJE.





 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene