Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podrška tijekom rata

VIDEO Krenula humanitarna pomoć iz Hrvatske prema Ukrajini

Iz Hrvatske je danas krenula humanitarna pomoć za Ukrajinu.

Humanitarna pomoć je danas iz Hrvatske krenula prema Ukrajini. Uz primarne potprepštine šalju se i deke, vreće za spavanje, medicinska oprema... ''Ne ulaze u samu zemlju, ali idu do graničnog prijelaza između Mađarske i Ukrajine'', pojasnio je u utorak načelnik sektora za pripravnost i koordinaciju Tomislav Marević u Dnevniku Nove TV.

Pomoć iz Hrvatske dolazi na sve moguće načine. Društvenim mrežama se otvaraju grupe u kojima ljudi svih županija nude smještaj, hranu, odjeću, ali i psihološku pomoć. Uz to, neki odlaze do granice kako bi pokupili izmorene izbjeglice i odveli ih na toplo i sigurno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Skriva se u kupaoni Vapaj Ukrajinke (25) iz Harkiva: ''Mama mi ne vjeruje da nas napadaju Rusi. Ispiru mozak ljudima, a oni im vjeruju''

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dobar otpor Ukrajinaca Vojni analitičar o promjeni ratne strategije: ''Rusija je prešla na razarajuću taktiku. Napravljena je pogreška...''

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković rekao je da su izbjeglice dobro došle u Hrvatsku. ''Ovo je samo početak, broj izbjeglih bit će i veći, ali dobrodošli su'', istaknuo je Plenković nakon posjeta te je istaknuo: ''Djeca trebaju imati mogućnost da idu u škole i vrtiće. Poduzet ćemo sve da tu integraciju omogućimo'', zaključio je premijer.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene