Meteorolog Dnevnika Nove TV Ivan Čačić istaknuo je da na svakodnevni život ljudi utječu ekstremne vremenske pojave, a to je potvrdilo i izvješće Svjetske meteorološke organizacije o stanju globalne klime.


Ekstremne vremenske pojave najneposrednije utječu na naše svakodnevne živote. To jasno potvrđuje preliminarno izvješće Svjetske meteorološke organizacije o stanju globalne klime koje je bilo i jedan od temeljnih dokumenata na pregovorima u okviru prošlogodišnje konferencije UN-a o klimi u Egiptu.

Vezani članci Ivan Čačić, meteorolog Dnevnika Nove TV Jeste li znali za "ledenjak sudnjeg dana"? Ivan Čačić otkriva što za cijeli svijet znači njegovo sve nestabilnije stanje Ivan Čačić, meteorolog Nove TV - 2 Ne postoje jasna pravila upravljanja: Jeste li znali da dvije trećine oceana leži izvan nacionalnih granica?

Izvješće otkriva alarmantne učinke koncentracije stakleničkih plinova na porast globalne temperature zraka i oceana što uzrokuje ubrzani porast razine mora, ekstremne toplinske valove, poplave, suše, oluje, otapanje ledenog pokrova, dramatično zakiseljavanje oceana i urušavanje ekosustava te povećava ugroženost sigurnosti opskrbe hranom i vodom i potiče daljnje rizično raseljavanje.

 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju