Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Duga 41 kilometar

BODLJIKAVA ŽICA Ovdje je Mađarska postavila žičanu ogradu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na granici je za sada još uvijek mirno, no na graničnom prijelazu u Baranjskom Petrovom Selu već je postavljena 'žilet žica'. Mađarska je poručila kako će svoje granice štititi svim raspoloživim sredstvima, a svoje riječi su počeli izvršavati.

Mađarska je postavila bodljikavu žičanu ogradu uzduž cijele kopnene granice u dužini od 41 kilometara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izbjeglička kriza ŽILET ŽICA Mađarska spremna! Jesu li Grci sve dogovorili sa Srbijom? Slika nije dostupna Ne popuštaju Mađarska podiže ogradu duž cijele granice sa Hrvatskom, čeka se odluka Austrije?

Ograde su tako podignute kod graničnog prijelaza Baranjsko Petrovo Selo - Bermend, ali i u Podravini kod ilegalnog prijelaza u Botovu. Tisuće imigranata upravo su preko ta dva prijelaza posljednja dva tjedna ulazile u Mađarsku.

Mađarska podiže ogradu duž cijele granice sa Hrvatskom, čeka se odluka Austrije?

Iako je žica postavljena, granični prijelaz je otvoren, no mnogi prozivaju Mađarsku zbog nepotrebnog izazivanja straha jer na granici, osim policajaca, ljude dočekuju i vojska s dugim cijevima i vojna vozila.

Mađarska zatvaranjem granice za izbjeglice ne zatvara granice za hrvatske građane kao ni za razmjenu roba. No s prognozama valja pričekati te vidjeti hoće li Mađarska zatvoriti granicu bez obzira na sve ili samo u slučaju da to učine i Austrija i Njemačka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene