Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne popuštaju

Mađarska podiže ogradu duž cijele granice sa Hrvatskom, čeka se odluka Austrije?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ograda koju Mađarska podiže na granici s Hrvatskom protezat će se cijelom dužinom granice. Jedini način da se zaustave oni koji organiziraju migracije u Mađarsku je aktivirati vojsku, policiju i sudski postupak', izjavio je u petak János Lázár, šef kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana.

'Tada ćemo biti u mogućnosti na hrvatskoj granici braniti Mađarsku i Europu', rekao je János Lázár te dodao kako će konačnu odluku o tome donijeti Austrija, piše Budapest Business Journal.

'Nismo primili definitivan i jasan odgovor iz Beča o njihovom stavu oko izgradnje ograde na hrvatskoj granici', rekao je Lazar te dodao kako je Mađarska spremna stvoriti humanitarni koridor koji omogućuje izbjeglicama prolazak, ali je također spremna zatvoriti granicu.

Razotkriven 'kompleks' Mađarske zbog kojeg se ovako ponaša prema izbjeglicama

Ponovio je i kako je priljev migranata rezultat organiziranih napora, što je dokazano činjenicom da u Mađarsku dolaze iz Hrvatske, a ne više iz Srbije.

'Ovo je važna informacija jer zapadni tisak pogrešno piše da je riječ o spontanom priljevu izbjeglica'.

Otkad je Mađarska izgradila ogradu na granici sa Srbijom i uvela strože zakone, od 15. rujna, izbjeglice su svoj put do Njemačke našle kroz Hrvatsku.

Trenutno ih kroz Hrvatsku prođe na tisuće dnevno. Ukoliko Mađarska zatvori granicu sa Hrvatskom sljedeći najlakši put za ulazak u Schengen bit će kroz Sloveniju u koju će ulaziti preko Hrvatske.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna AUSTRIJA PRIZNALA 'Nemamo razumijevanja za izbjeglice koje ne traže azil na Balkanu' Slika nije dostupna NAKON NEKOLIKO SATI PROMET NA BREGANI NORMALIZIRAN Izbjeglice-prosvjednici odvezeni autobusima, u šatorskom naselju ostalo oko 200 ljudi

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene