Luka Burilović ostaje na čelu Hrvatske gospodarske komore.

Galerija Luka Burilović (Foto: Igor Kralj/PIXSELL) Luka Burilović +0 Luka Burilović (Foto: Dnevnik.hr)

Luka Burilović izabran je za predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) za novi četverogodišnji mandat, odlučila je u ponedjeljak skupština HGK. Dobio je 67 glasova skupštine HGK. Dražen Oreščanin dobio je 21 glas, a Marin Lovrović jedan glas članova Skupštine. 

"Čekaju nas izazovna vremena, nema vremena za slavlje, treba odmah krenuti na posao. Spremni smo napraviti potpunu reformu organizacije i nažalost smanjiti broj ljudi.

Spreman sam prihvatiti svaku dobru stvar koju pred mene stavi ne samo protukandidat nego i svaki skupšrinar. Spreman sam na promjene", rekao je Burilović nakon reizbora. 

Prilikom predstavljanja programa izjavio je kako mu je ovo najteži period u životu. 

"HGK je krovna udruga koja slavi 170 godina. Mijenjale su se države, pojedinci, institucija je cijelo vrijeme tu. Kad sam preuzeo HGK želio sam modernu i digitaliziranu instituciju. Želio sam čistu komoru, bez korupcije koja je pratila HGK dok ja nisam došao. Nisam očekivao navalu populizma i osobnih napada i pokušaje rušenja institucije", rekao je i dodao da mu nikad nije bilo tako teško u životu.

"Pokazali smo da možemo donositi teške odluke i primati udarce. Čistog obraza i čistih ruku tražim legitimitet da dovršimo ono što smo počeli", izjavio je Burilović.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju