Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Akcija sigurnosti na moru

VIDEO Ovako izgleda svakodnevica ophodnje Lučke kapetanije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da bi vrijeme odmora proveli bezbrižno i sigurno, sve jedinice lučkih kapetanija pojačano provode akciju protiv glisiranja blizu obale kako bi se zaštitili kupači i drugi nautičari.

Osam hrvatskih lučkih kapetanija i njihove ispostave danas provode istodobnu akciju pojačane sigurnosti plovidbe na moru pod nazivom 'Sigurnost na moru 2013', u kojoj sudjeluju četiri broda lučkih kapetanija i više od 50 brodica lučkih ispostava.

Pročitajte i ovo Prometna policija Najavili akcije Policija će pojačano kontrolirati vozače: Idući tjedan posebno će provjeravati ove stvari Sigurna plovidba na Jadranu - 6 Sigurna plovidba na Jadranu Bili smo u akciji s pomorskom policijom: Vozili prevelikom brzinom na samo sto metara od obale pa dobili 3000 kuna kazne

Cilj koordinirane akcije pojačanog nadzora plovila i sigurnosti plovidbe je preventivno djelovanje, kako bi se u jeku turističke sezone, kada Jadranom plovi više od 60 tisuća stranih plovila, upozorilo na važnost pridržavanja pravila sigurnosti i prometovanja na moru.

Posebno se nadzire plovidba u uskim kanalima te nedozvoljeno glisiranje unutar 300 metara od obale, budući da je svake godine u tom dijelu najviše prekršaja. Upozoravaju se nesavjesni plivači i ronioci i pojačano nadziru brodovi i brodice koji prevoze putnike.

>> Split: Policija kaznila 20-tak osoba zbog nedozvoljenog glisiranja

Riječki lučki kapeten Darko Glažar kazao je da se akcija, koja traje do 20 sati, provodi uredno, da do sada na tom području nije bilo posebnih situacija te da je stanje dobro i da se propisi u većini poštuju.

Prema podacima iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, u prvih šest mjeseci ove godine lučke kapetanije naplatile su više od milijun kuna kazni za prekršaje, a u prošloj godini naplaćeno je 1,5 milijuna kuna.

Ekipa Dnevnika Nove TV provela je dan s s djelatnicima senjske kapetanije. Kako je to izgledalo, pogledajte u prilogu!
(Hina /T.V.)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene