Obavijesti Pretražite Navigacija
SPORNI NEKI POTPISI?

Ministar Kuščević za DNEVNIK.hr: "Povjerenstvo još uvijek radi na provjeri svih potpisa za referendum, ovo su spekulacije"

Lovro Kuščević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Lovro Kuščević (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL
"Očekujem da ću početkom idućeg tjedna dobiti službeni izvještaj od Povjerenstva i o tome ćemo izvijestiti i podnositelje referendumske inicijative i cijelu javnost", rekao je Lovro Kuščević za DNEVNIK.hr.

Nakon što je u dijelu medija večeras objavljeno kako iz visokog izvora iz Ministarstva uprave neslužbeno doznaju da nije prikupljen dovoljan broj potpisa za referendume o Istanbulskoj konvenciji i izbornom zakonu te da je pronađen značajan broj potpisa koji nisu valjani, za komentar smo upitali resornog ministra Lovru Kuščevića.

Pročitajte i ovo Lovro Kuščević (Foto: Josip Regovic/PIXSELL) NAKON UPOZNAVANJA S PROPISIMA Ministarstvo: Predstavnici inicijative "Narod odlučuje" odbili izvršiti uvid u nevažeće potpise Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) provjera potpisa GONG: ''Ne želimo sudjelovati u Kuščevićevu igrokazu, nećemo biti smokvin list''

"O ovim spekulacijama nemam nikakvih saznanja i jedino što je za mene mjerodavno jest izvješće Povjerenstva, a ono još uvijek radi na provjeri prikupljenih potpisa za sva tri referendumska pitanja.

Očekujem da ću početkom idućeg tjedna dobiti službeni izvještaj od Povjerenstva i o tome ćemo izvijestiti i podnositelje referendumske inicijative i cijelu javnost", kazao je Kuščević za DNEVNIK.hr.

Analitičari APIS IT-a, piše pak Jutarnji list, uočili su da kod dijela ženskih potpisnica prezime ne odgovara OIB-u. Provjerom je otkriveno da su na potpisnoj listi navedena njihova bivša, djevojačka prezimena, što je pobudilo sumnju da je riječ o prepisivanju imena i OIB-a s neke ranije potpisne liste za referendumsku inicijativu. Daljnjim provjerama je ustanovljeno da je riječ o potpisima prekopiranim s potpisne liste za referendum o braku, javlja Jutarnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene