Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Lovrin: Devizna štednja nije sukcesijsko pitanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministrica pravosuđa Ana Lovrin izjavila je danas da pitanje stare devizne štednje u Ljubljanskoj banci nije sukcesijsko, već da je riječ o privatno-pravnom, a ne međudržavnom odnosu.

Između država se može razgovarati o svakom pitanju, ali i dalje držimo da to nije sukcesijsko pitanje, već pitanje privatno-pravnog odnosa, rekla je Lovrin novinarima na svečanosti zatvaranja Matra projekta osnivanja jedinica za strateško planiranje unutar Ministarstva pravosuđa. 

Pročitajte i ovo Ilustracija kako do novca ANKETA Jeste li za izazov 52 tjedna? Kreće se s jednim eurom... Ograničenja vode u Španjolskoj - 4 Katalonija na udaru Izvanredno stanje zbog najveće suše u povijesti: Spremaju se ograničenja potrošnje vode

>> Mesić: 'Obeštećenje štediša Ljubljanske banke treba riješiti dogovorom'

>> Strasbourg: Odbačene tužbe hrvatskih štediša protiv Ljubljanske banke

Dodala je kako je sud rekao da jest nadležan za rješavanje u tim predmetima, međutim na neki način je uputio, s obzirom na to da je riječ o vrlo velikom broju takvih predmeta, na možebitan dogovor između građana država i banaka bivše SFRJ.

Ustvrdivši kako je riječ o privatnim tužbama, ministrica je naglasila da se Hrvatska u jednom stadiju umiješala na stranu tužitelja jedino zato da objasni kakvo je bilo stanje deviznog tržišta i prometa u to vrijeme i u tim okolnostima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene