Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Strasbourg: Odbačene tužbe hrvatskih štediša protiv Ljubljanske banke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veliko vijeće Europskog suda za ljudska prava jednoglasno je u petak u Strasbourgu odbacilo tužbu troje hrvatskih državljana protiv Slovenije zbog duga Ljubljanske banke jer su dvoje od njih već prije isplaćeni, a treći je pokrenuo postupak pred jednim hrvatskim sudom.

Time je potvrđena presuda sedmeročlanog vijeća Suda u Strasbourgu u studenom 2006. godine, koje je također odbacilo njihovu tužbu, uz obrazloženje da su Ivo Kovačić i Marijan Mrkonjić u potpunosti isplaćeni 20. srpnja 2005. temeljem odluke osječkog Županijskog suda nakon prodaje nekretnina bivše Ljubljanske banke u tom gradu.

Pročitajte i ovo Glavni ravnatelj policije u sukobu interesa Samo u Hrvatskoj Šef Sindikata policijskih službenika: "Milina je imao znatno veću plaću od samog ministra i premijera" Slika nije dostupna Prijedlog zakona Zabrinutost zbog ruskog zakona o izdaji i špijunaži

>> Ljubljanska banka štedišama dužna 800 milijuna eura

>> Slovenci za odbijanje žalbe hrvatskih štediša

 Što se zahtjeva Dolores Golubović tiče, Europski sud je utvrdio da ona "iz nepoznatih razloga nije poduzela nikakve pravne korake u Hrvatskoj, iako bi vjerojatno ostvarila uspjeh, da je to učinila".

Dolores Golubović je nakon presude pokrenula postupak pred jednim hrvatskim sudom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene