Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Jeste li čuli?

Ipak nije bio potres, probijen je zvučni zid: Stanovnike Zagreba uznemirila tutnjava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva piloti 191. eskadrile lovačkih aviona 91. krila u srijedu od 9 do 16 sati provode redovite letačke aktivnosti tijekom kojih se, kako su najavili, može očekivati probijanje zvučnog zida. No negdje oko 11:40 stanovnike Zagreba uznemirila je ''eksplozija'' koju su čuli.

Ministarstvo obrane priopćilo je da će avioni letjeti na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara.

Pročitajte i ovo Ilustracija U četvrtak i petak MORH objavio upozorenje: Iznad nekoliko županija građane bi mogao uznemiriti glasan prasak Probijanje zvučnog zida, ilustracija REDOVITE AKTIVNOSTI "Dobro je grunulo": Stanovnike Zagreba uznemirila snažna detonacija, doznajemo o čemu se radi

No probijanje zvučnog zida oko 11:40 izazvalo je toliku paniku među stanovnicima Zagreba da su mahom počeli prijavljivati na aplikaciju EMSC-a kako su osjetili potres.

Iako je neko vrijeme trajao šum u komunikaciji, uspjeli smo dobiti potvrdu od seizmologa da potresa nije bilo te da je sigurno došlo do probijanja zvučnog zida.

Moguća probijanja zvučnog zida

Na području Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije letjet će na visini iznad 10.000 metara.

Letovi će se provoditi uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, a može se očekivati probijanje zvučnog zida

Tijekom provedbe planiranih letova i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje se kratkotrajna pojačana buka, pa iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene