"Svi oni koji ne žele da Dubrovnikom vladaju nesposobni kukavice i koji ne žele da Dubrovnik bude kolonija Blata odakle je saborski zastupnik Branko Bačić i Metkovića dat će glas gospodinu Valentinu Dujmoviću i HNS-u", rekao je Andro Vlahušić.

Galerija


Kandidat HNS-a na predstojećim lokalnim izborima u Dubrovniku bit će Valentin Dujmović nakon što je Ustavni sud prošli tjedan odlučio da je Zakon o lokalnim izborima u skladu s Ustavom, a bivši dubrovački gradonačelnik, HNS-ov Andro Vlahušić, eliminiran iz utrke zbog pravomoćne presude u 'aferi Šipan'.

Vlahušić je na konferenciji za novinare u srijedu ustvrdio kako je HNS-u jedina konkurencija HDZ i Mato Franković, koje je istom prilikom žestoko kritizirao.

"U Gradu će biti nekoliko opcija, ali jedine alternative su HNS i HDZ. Svi oni koji ne žele da Dubrovnikom vladaju nesposobni kukavice i koji ne žele da Dubrovnik bude kolonija Blata odakle je saborski zastupnik Branko Bačić i Metkovića dat će glas gospodinu Valentinu Dujmoviću i HNS-u", rekao je Vlahušić te opovrgnuo mogućnost svog ponovnog kandidiranja na kasnijim lokalnim izborima po isteku roka za rehabilitaciju.

Vlahušić je Dujmovića, predsjednika Uprave dubrovačkog Vodovoda i bivšeg direktora komunalne tvrtke Sanitat, predstavio kao dugogodišnjeg prijatelja i suradnika koji je vodio sve HNS-ove kampanje, a istaknuo je i kako će na ove izbore izaći u koaliciji s HSLS-om čiju je gradsku organizacija nedavno raspustila središnjica iz Zagreba.

Dujmović je u svom obraćanju medijima napomenuo kako Dubrovnik vidi kao svoj dom, a odgovarajući na novinarska pitanja rekao je kako će Vlahušić u njegovom timu, ako pobijedi, imati ulogu osobe s kojom se konzultira.

"Razmotrit ću sve njegove prijedloge koje uputi kao predsjednik HNS-a, a konzulturat ću se s njime za sva pitanja za koja ne budem siguran kako ih riješiti", rekao je Dujmović koji je medijima predstavio i nekoliko predizbornih smjernica.

"S prvim danom 2018. ukinut ću prirez, a mjesečna parkirna karta za Dubrovčane iznosit će 30 kuna umjesto dosadašnjih 60 kuna. Bit će jeftiniji pokazi, a povećat ćemo i dodatke umirovljenicima'', rekao je Dujmović te dodao kako će cjelokupni program predstaviti sljedeći tjedan.

Odgovarajući na novinarske upite, Andro Vlahušić je istaknuo kako je njihov prirodni partner SDP kojem su ponudili model suradnje po kojem bi kandidat bila nestranačka osoba, dok bi kandidati HNS-a i SDP-a bili zamjenici gradonačelnika. Oni su, rekao je, takav model odbili.

Inače, kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Dubrovnika je Tatjana Šimac Bonačić, Vlahušićeva dugogodišnja zamjenica. (Hina)