Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši dubrovački gradonačelnik

Vlahušić o odluci Ustavnog suda: Žrtva sam političkog progona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši dubrovački gradonačelnik HNS-ov Andro Vlahušić rekao je u petak u Dubrovniku, nakon što je Ustavni sud potvrdio ustavnost Zakona o lokalnim izborima koji mu priječi kandidiranje na lokalnim izborima, kako je riječ zakonu koji ''čuva njegov lik i djelo kao žrtvu političkog progona''.

''Zahvaljujem se Hrvatskom saboru i Ustavnom sudu što mi je dodijelio, vrlo mladom i živom nagradu za životno djelo za bavljenje politikom. U mom javnom životu bio sam puno toga i imam dvije povelje Republike Hrvatske, jednu od Tuđmana, a drugu od Josipovića. Ovo je treća najvrijednija stvar koju ja doživljavam", ironizirao je u izjavi Vlahušić, komentirajući danas objavljenu odluku Ustavnog suda, koji je odbacio prijedloge za ocjenu ustavnosti Zakona o lokalnim izborima, tj. utvrdio da je Zakon u skladu s Ustavom.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović intervju predsjednika RH Milanović: "Oslobodit ćemo institucije tako da sve HDZ-ovce otpustimo", o Mostu: "Kad sjednete s njima..." Krunoslav Olujić Novi pogled Krunoslav Olujić o Milanovićevoj kandidaturi: Ustavni sud je pogriješio u jednoj stvari

"Ovo je 'Lex Vlahušić', a oni žele sačuvati moj lik i djelo kao žrtvu političkog progona na vrhunskoj razini'', rekao je Vlahušić, ustvrdivši da HDZ i Most koriste "svoju političku moć".

Također je najavio da će kandidat HNS-a za gradonačelnika Dubrovnika biti poznat sljedeći tjedan. Kazao je i kako je trenutno nebitno hoće li se kandidirati nakon isteka rehabilitacijskog roka kojeg ima iz pravomoćne presude za zlouporabu položaja i ovlasti u aferi Šipan.

''Ja se bavim Dubrovnikom od rata, do mjesta ministra, ravnatelja bolnice i gradonačelnika i predsjednika Županijske skupštine. Dubrovnik je u mom srcu i mojim mislima, nebitno na kojoj poziciji. Uvijek s time da je to grad slobodnih ljudi i da je to grad koji ima pravo na razvoj'', rekao je Vlahušić.
Upitan hoće li podizati tužbu pred Europskim sudom za ljudska prava, istaknuo je kako je to na njegovim odvjetnicima.
''To će odvjetnici odlučiti, ne ja. Ja se ne žalim nikada. Moj posao je pobjeđivanje. U idućih mjesec i pol dana ćemo pobijediti Most i HDZ i u Dubrovniku", ustvrdio je Vlahušić. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene